Zdarec,
v letě jsem měnil chladič klimatizace po 4 letech tam byla mikrotrhlina. Ptal jsem se čím to je a co proto můžu udělat, aby se to často neopakovalo. Bylo mě zděleno že na tom má největší podíl solení v zimě a bylo mě doporučeno cca. po 14 dnech provozu při solení vzít auto na wapku a ne moc zblízka propláchnout všechny chladiče na autě přes mřížku chladiče. Pokud nebude motor rozpálen, myslíte že by to mohlo něčemu ublížit?
Čištění chladičů v zimě
Čištění chladičů v zimě
Astra H 1.7 74 kw r.v. 2007
- Reklama
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čištění chladičů v zimě
No pokud to budeš dělat z dálky tak nee, ale nesmíš blízko, ať nepolámeš voštiny na chladiči. Stejně si myslím že to až k vodnímu chladiči třeba přes intercooler neprojde.
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

Jasný tak vzdálenost minimálně 25 cm od mřížky chladiče a pro jistotu jezdím k WAPce co nemá zrovna extra tlak. Máš pravdu vodní chladič to moc neopláchne, ale hlavní je ten od klimačky, ten dostává přímou dávku soly.
Astra H 1.7 74 kw r.v. 2007
Cisteni mozna trochu pomuze, ale az vam chladic klimy zase prohnije a jako ze prohnije
a budete ho menit tak si kupte zinkohlinikovy sprej a chladic s nim poradne nastrikejte v nekolika !!!!!!tenkych vrstvach!!!!
. Hodne exponovane mista jako spodni cast chladice, rohy a slepe misto pod saharou, tak tam treba i 4-5 vrstev. Zinkohlinikovy sprej zabrani oxidaci a nezmensi schopnost odvadet teplo z chladice, zivotnost chladice se prodlouzi o cca 2-3 roky, na predchozi zirafe A to fungovalo na 1*
na stavajicim aute uz jsem chladic taky menil, uhnila spodni cast chladice po 3 letech provozu.....

Opel Zafira 19 CDTi Cosmo, Bi-xenon, panorama, webasto, MKJ, MVK.....