Kompresor spíná a rozepíná v pravidelném intervalu

Od klimatizace až po xenony
RomanK
Kontaktovat uživatele:

Re: Kompresor spíná a rozepíná v pravidelném intervalu

Příspěvek od RomanK »

Pokud se kompresor se spojkou samovolně odpojuje a připojuje, tak je to špatně. V takovém případě je třeba se podívat jak pracuje tlak média v systému. Po zapnutí kompresoru by měl jít tlak nahoru, pak se sepne ventilátor, ochladí se chladič, tlak jde dolů, vypne se ventilátor, tlak jde nahoru a tak pořád dokola ... Druhá možnost je, že cívka už neudrží spojku kompresoru a tak spojka odpadne. Někdy to se to chová cyklicky - zapne - vypne - zapne... To ale netrvá dlouho a cívka se odporoučí.
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
Reklama

Werewolf

Příspěvek od Werewolf »

Je něco, co bych mohl opcomem vykoumat? Pomůže mi nějak, když vysleduju, jak se mění tlak v průběhu tohoto cyklení? Myslim, že jsem tam někde tu položku viděl...
Pokud má spojka sepnout nebo rozepnout, co dává příkaz? Dělá to kompresor sám, nebo mu to zavelí ECC jednotka, která je (já ji teda nehledal), předokládám jinde? Jde mi o to, že jestliže se rozepíná a spíná na základě příkazu, dalo by se to dohledat a odměřit (jestli teda nekomunikujou binárně). Jestliže by to pak bylo slabou cívkou, ten příkaz k sepnutí bych tam pak naměřil trvale. Uvažuju správně?
RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK »

Řídící jednotka motoru snímá tlak klimatizace a ovládá spojku kompresoru (přes relé). Stejně tak řídí chlazení. Požadavek na zapnutí klimatizace dostává formou zprávy po CANu (z IPC pri manuální klimě nebo z jednotky ECC popř. SAC)
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
Werewolf

Příspěvek od Werewolf »

Takže já s tim asi nic zajímavýho nevymyslím... Buď to nechat být a čekat, jestli se jednou kompresor vysere, nebo s tim jet do Opla, ale nevím, jestli bych si tím pomohl...
Werewolf

Příspěvek od Werewolf »

Tlak při volnoběhu A/C je kolem 1600 kPa. Jestli to k něčemu pomůže? Je to dobrá hodnota, hodně, málo....
Odpovědět