Příspěvek
od x-father » 16 čer 2011, 14:29
Darku podle toho co píšeš jsi doteď pořádně nevyčistil EGR.
Já rozebíral EGR třikrát a pořádně jsem to udělal až na potřetí.
Mě to dokonce jezdilo normálně. Jen to možná víc čoudilo a začalo mě to hlásit chybu motoru.
Rozebral jsem EGR, vyčistil vnitřek a na rozebírání selenoidu jsem se vykašlal, pač mě to u něj nepřišlo zanesený. Koukal jsem na tu tyčku co tam kouká a když jsem na ní zkoušel mačkat, tak o pár milimetrů chodila. Jenže ono je to tím, že ta tyčka není se selenoidem spojená na pevno a je mezi nima pružinka. Selenoid mě v tý době zřejmě už vůbec nechodil, ale zasek se mě v poloze "zavřeno", takže se to nedusilo a jezdilo to normálně.
Smazal sem chybu a vydrželo to jen týden a začla se hlásit znova.
Na podruhé jsem to tedy znovu rozebral, odvrtal jsem vršek a vyrazil vnitřek. Jenže jsem neměl před sebou fotky rozebraného EGR, takže jsem si nevšiml, že jsem sice vyrazil tu spodní část okolo té tyčky co to drží a tu tyčku, ale samotný selenoid mě zůstal uvnitř. Jenže ikdyž jsem ho nevyrazil, tak jsem ho povyrazil trochu ven a tak když jsem to pak celé složil, tak vlastně zůstal EGR zaseknutý v poloze "otevřeno" a v tu chvíli auto skoro přestalo jet. Měl jsem problémy nastartovat, pak se vyvalil bílý kouř a auto nemělo vůbec sílu. Otáčky kolísaly a až když po několika sekundách plynu na podlaze vylezly někam přes 2000, tak to trochu jelo, ale zas to černě hulilo. Chvílema se to třeba ale zničehonic chytlo a jelo to jako by bylo vše OK, ale jen krátce.
Následovalo třetí rozebrání a vyražení selenoidu, který měl už místama narušenou nerez úpravu a kvetl. Vyčistil jsem to, trochu máznul, složil a je po problémech.
Pokud čistit EGR, tak jedině celý. Problém EGR není v těch nánosech zplodin ve spodní části, ale v zarezlém selenoidu. Ani u toho selenoidu zádné usazeniny nebyly.
Dokud to neuděláš celý jak se má, tak nebudeš jistě vědět že to EGR nedělá.
Neboj se do toho pořádně praštit. Drží to tam fest. Kdybys to nedokázal rozebrat, tak ti můžu dát tip, kde sehnat celý nový EGR za cca 2000,-.
PS: Kámoš má Astru G s 1,7CDTI a EGR mu taky zlobil. Jak se oteplilo, tak mu to přestalo aniž by to nějak řešil. Mě taky začal zlobit EGR v zimě.