nefunkční ABS

Od klimatizace až po xenony
Odpovědět
Luděk

nefunkční ABS

Příspěvek od Luděk »

Zdar,mám Astru H -1,4 caravan,najeto 60 000,přestal mi fungovat ABS.Má s tím někdo zkušenost (důvod,cena opravy,atd.)? Díky.
Reklama

wojto33

Re: nefunkční ABS

Příspěvek od wojto33 »

uvidis podla toho co je s tym ... tazko povedat kolko to bude stat
Astra H 1.9 Cdti 88kw 16v
Luděk

Příspěvek od Luděk »

Zdar,byl jsem s tím dnes v Ostravě u Novotného,diagnostika ukázala vadný snímač ABS na levém předním kole.Snímač ABS je prý nějaký kroužek,tvořící jeden celek s nábojem a ložiskem,to vše bratru za 10 700 českých.Jednotlivé části tady toho celku prý vyměnitelné nejsou.Bez ABS se jezdit dá,až odejde ložisko tak každý z nás vyplázne výše zmíněnou částku.Takže zdar a ať se to moc nekazí.
martinmi

Příspěvek od martinmi »

Opel nema samostatny snimac ABS? To vyznieva ako poriadna blbost. Ani sa mi nechce tomu verit. No zajtra sa na to pozriem ci to je naozaj tak.
OPEL ASTRA H 1.6 16v caravan
corsaczek

Příspěvek od corsaczek »

Luděk píše:Zdar,byl jsem s tím dnes v Ostravě u Novotného,diagnostika ukázala vadný snímač ABS na levém předním kole.Snímač ABS je prý nějaký kroužek,tvořící jeden celek s nábojem a ložiskem,to vše bratru za 10 700 českých.Jednotlivé části tady toho celku prý vyměnitelné nejsou.Bez ABS se jezdit dá,až odejde ložisko tak každý z nás vyplázne výše zmíněnou částku.Takže zdar a ať se to moc nekazí.
Myslíš, že bys neuspěl na vrakovišti? V Praze je jedno dobře zásobený, nechci dělat reklamu ale je na Kutnohorský. Třeba by ti pomohli.
Luděk

Příspěvek od Luděk »

Díky za tip,určitě se to pokusím řešit nějakým takovým způsobem.
Luděk

Příspěvek od Luděk »

Zdar,ABS nefungoval ještě asi tři dny po návštěvě Opel servisu,pak se mu to nějak rozleželo a fungovat znovu začal.Nejen že kontrolka nesvítí,ale ABS skutečně funguje.Pokud by všechny závady na autě byly takovéto samospravovací byl bych nadšen(což pochopitelně nebudu).
Kesi

Příspěvek od Kesi »

Ak máš niekoho, alebo sám si skontroluj konektor a kábel ku snímaču. Zima, sneh a vlhkosť robí niekedy zvláštne veci.
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
Odpovědět