Autoradio prosím o pomoc
Autoradio prosím o pomoc
Dobrý den,
potřeboval bych poradit se zapojením neoriginálního autoradia.
Mám problém v tom, že nemůžu naměřit 12V na červeném drátě a to ani v první poloze klíčku ani po nastartování auta. Proměřil jsem všechny dráty a jedinný kde je 12V je žlutý drát, který je určen pro paměť autoradia.
Předem vám děkuji za každou radu.
potřeboval bych poradit se zapojením neoriginálního autoradia.
Mám problém v tom, že nemůžu naměřit 12V na červeném drátě a to ani v první poloze klíčku ani po nastartování auta. Proměřil jsem všechny dráty a jedinný kde je 12V je žlutý drát, který je určen pro paměť autoradia.
Předem vám děkuji za každou radu.
- Reklama
Re: Autoradio prosím o pomoc
Pojistku FE35 v motorovém prostoru (přívod od baterie k radiu) máš v pořádku?
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
To je pojistka, která se nachazí v pojistkové skříňce v motoru? Tam jsem měřil všechny ty malé pojistky.
FE35 je ta větší čtvercová?
FE35 je ta větší čtvercová?
Ahoj
radio idem menit aj ja.
Najjednoduchsi sposob ako to spravit kupit can-bus conector CSTVX002.2. Ked to zapojis cez neho malo by ist vsetko plug a play. Ovladanie na volante bude fungovat + sa dostanes do menu napr.nastavenie hodin. Ja to uz mam doma. Na zahranicnych forach som cital boli nato aj negativne ohlasy ze casom to prestalo fungovat a bolo potrebne vypajat autobateriu a podobne. Iní zas pisali ze vsetko ide bez problemov. Uvidim. Cakam este na radio.
Komplet sada na instalciu by mala byt
can-bus adapter
pripojka podla znacky autaradia na spominany can-bus adapter
ramcek na radio
a konektor na antenu.
Inak ten signal co hladas dava prikaz prave prostrednictvom can-bus.
Bud spojis cerveny zo zltym ASI
a RADIO budes vypinat rucne, alebo mozno je iny postup?!
v sekcii autohifi tu na foru sa podobny problem riesil.
radio idem menit aj ja.
Najjednoduchsi sposob ako to spravit kupit can-bus conector CSTVX002.2. Ked to zapojis cez neho malo by ist vsetko plug a play. Ovladanie na volante bude fungovat + sa dostanes do menu napr.nastavenie hodin. Ja to uz mam doma. Na zahranicnych forach som cital boli nato aj negativne ohlasy ze casom to prestalo fungovat a bolo potrebne vypajat autobateriu a podobne. Iní zas pisali ze vsetko ide bez problemov. Uvidim. Cakam este na radio.
Komplet sada na instalciu by mala byt
can-bus adapter
pripojka podla znacky autaradia na spominany can-bus adapter
ramcek na radio
a konektor na antenu.
Inak ten signal co hladas dava prikaz prave prostrednictvom can-bus.
Bud spojis cerveny zo zltym ASI
a RADIO budes vypinat rucne, alebo mozno je iny postup?!
v sekcii autohifi tu na foru sa podobny problem riesil.
Opel Astra H
1,8l 92kw, COsMO
Mitsubishi Space Star
1,3l 63kw
http://forum.cars.cz/opel-astra-h/viewtopic.php?f=39&t=5455
1,8l 92kw, COsMO
Mitsubishi Space Star
1,3l 63kw
http://forum.cars.cz/opel-astra-h/viewtopic.php?f=39&t=5455
https://www.opel-astra-h.cz/pojistky-opel-astra-h/
Je to žlutá malá pojistka 20A, na obrázku je vlevo nahoře (druhá zleva).
Proměř i kontakty pojistky, zda není závada na přívodu ještě před pojistkou.
Je to žlutá malá pojistka 20A, na obrázku je vlevo nahoře (druhá zleva).
Proměř i kontakty pojistky, zda není závada na přívodu ještě před pojistkou.
sss5xxx: Tím to způsobem spojený červený a žlutý drát dohromady to bylo zapojené původně, problém tohoto zapojení byl v tom, že když auto stálo delší dobu, tak se vybila baterie. To radio s tímto zapojením mělo dost velký odběr i když se tvářilo, že je vypnuté.
Stan.: Žlutou pojistku jsem změřil ta je v pořádku, ještě zkusím kontakty.
Stan.: Žlutou pojistku jsem změřil ta je v pořádku, ještě zkusím kontakty.
https://www.opel-astra-h.cz/forum/downl ... &mode=view
Na obrázku je svorkovnice X1, obrázek jsem si vypůjčil od VojtyV. Svorkovnice X1 se nachází ve sloupku u řidičových nohou. Při proměřování průchodnosti od pojistky FE35 pak proměř samici a kolík svorkovnice X1 (Pin93) který je na obrázku úplně dole a 8osmý zprava. Dále pak až ke konektoru radia XC31 (Pin15) samice ve třetí řadě od shora a 1 zleva (vedle otvorů). Jsou to červené vodiče.
Na obrázku je svorkovnice X1, obrázek jsem si vypůjčil od VojtyV. Svorkovnice X1 se nachází ve sloupku u řidičových nohou. Při proměřování průchodnosti od pojistky FE35 pak proměř samici a kolík svorkovnice X1 (Pin93) který je na obrázku úplně dole a 8osmý zprava. Dále pak až ke konektoru radia XC31 (Pin15) samice ve třetí řadě od shora a 1 zleva (vedle otvorů). Jsou to červené vodiče.
Tak jsem se po nějaké době dostal na chvilku k autu a stihnul pouze proměřit vedení od baterky k pojistce, které je v pořádku. Na víc mi bohužel nezbyl čas.
Chtěl jsem se zeptat, kdyby se mi nepodařilo tuto závadu odhalit. Byl by problém nátáhnout drát přímo od klíčku k rádiu?
Chtěl jsem se zeptat, kdyby se mi nepodařilo tuto závadu odhalit. Byl by problém nátáhnout drát přímo od klíčku k rádiu?
ahojte,mam na vas otazocku pasovalo by mi autoradio z opel vectra r.v 2007 je tam autoradio cd30mp3 tusim,a chcem sa opytat ci by pasovalo do mojej astri,a ci by sa dali prehodit repraky,z vectra do astra.a radio taktiez,dakujem.

Opel Astra Combi
1.9Cdti 74kw
R.V:2007
1.9Cdti 74kw
R.V:2007
- vojtavojta
Rozmerove asi ano ale vzhledove ne.
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM