hazmecova Aja - Astra Caravan 1.7 CDTi 74kW

Odpovědět
hazmec

Re: hazmecova Aja - Astra Caravan 1.7 CDTi 74kW

Příspěvek od hazmec » 09 říj 2013, 10:43

Pepo díky za radu ohledně těch kabelů pro video, objednal jsem blbej kabel, tak jsem použil, co doma bylo - v autě svazek ještě nemám - takže odmotat pásku a vyměnit káble bude to nejmenší, beztak je venku hnusně, dám na tebe raděj to ješte vyměním, dokud to není v autě.

Kamerka do osvětlení SPZ je taky na cestě, jen jí to s číny bude trvat dýl, alespoň budu mít čas vše natáhnout a připravit.

Edit: Takto vypadá můj svazek pro RaspberryPi + MVK+ (USB+čtečkaSDkaret+Aux)z Merivy + konektory přípravy pro parkovací kameru + palubní kameru a switch na kameru.
Upravený svazek pro RaspberryPi
Upravený svazek pro RaspberryPi
Naposledy upravil(a) hazmec dne 21 úno 2014, 12:55, celkem upraveno 1 x.
Opel Astra H Caravan 1,7CDTi 74kW Z17DTH 2/2005 Elegance
http://forum.cars.cz/opel-astra-h/viewtopic.php?f=41&t=3557
OPCOM China Clon

Reklama

hazmec

Příspěvek od hazmec » 21 úno 2014, 12:11

Konečně jsem dodělal tu zadní kameru do osvětlení SPZ.
Použil jsem tuhle NTSC kameru určenou pro ZafiruB, AstruH ( možná i VectruC):
NTSC parkovací kamera AstraH-ZafiraB
NTSC parkovací kamera AstraH-ZafiraB
Je to ta levnější varianta z číny, koupena na Ebay, obraz má dostatečně kvalitní. Jsem s ní spokojený.
Zobrazuji přes MVK na CID, mám tam nainstalován od PepaSův modul CAM-PS a switch ( https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... &start=270) na přepínání obrazu z palubní kamery ( není osazená - je na cestě) a zadní kamery.
Instalace kamery v zadní liště
Instalace kamery v zadní liště
Trochu jsem nedomyslel umístění modulu CAM-PS - mám ho na straně kamery, takže zbytečně jsem táhl jeden silikonový kabel. Mohl jsem ho dát za MVK a ušetřit jeden vodič.
rozvod coaxu a kabelů v zadních dveřích
rozvod coaxu a kabelů v zadních dveřích
Naposledy upravil(a) hazmec dne 21 úno 2014, 13:01, celkem upraveno 2 x.
OPCOM China Clon

hazmec

Příspěvek od hazmec » 21 úno 2014, 12:26

Pod lištou jsem očistil od špíny, naštěstí to z venkovní strany nikde "nekvetlo" a nastříkal jsem to voskem ( bezbarvým) na dutiny
ochrana voskem pod lištou
ochrana voskem pod lištou
Nechtěl jsem vrtat do kastle, takže kabel vedu vedle konektoru, jenom bylo nutné upravit plátem na železo a pilníkem průchodku, aby šlo protáhnout koax napájení kamery. Zatmelil jsem pak pomocí silikonu. Kolem průchodky mi to z vnitřní strany dveří trochu "kvete", není to nic hroznýho, jak bude teplo a více času, tak to obrousím a natřu. Zatím jsem vnitřek dveří vystříkal voskem, snad to pomůže
Průchodka do lišty
Průchodka do lišty
Takto vypadá z venku
Takto vypadá z venku
Poznatky : Na Astře je kamera relativně dost nízko nad zemí a kamera nejde směrově vyštelovat, takže zobrazuje hodně do země. Nicméně jsem spokojený, vidím perfektně na tažný. :D
Naposledy upravil(a) hazmec dne 21 úno 2014, 19:22, celkem upraveno 1 x.
OPCOM China Clon

jakubino

Příspěvek od jakubino » 21 úno 2014, 19:01

cau cau, no Hazmeci, naprosta parada, obdivuju Tvou zrucnost a odhodlani, chtel bych to taky umet, tise zavidim.. (ikdyz me takove veci moc neberou a obchazim se bez nich..) ale? nikdy nerikej nikdy sak to znas.. super, a uz to mas i zapojene a funguje to? jaky je z toho obraz.. ukaz :))
Opel Astra H Caravan Z17DTL 59kW

hazmec

Příspěvek od hazmec » 21 úno 2014, 19:16

Kubo ahoj, něco dodělávat mě prostě baví, skrz finance se musí ale postupně. Auto už má hodně za sebou, takže se nemusím bát, když bych něco náhodou podřel, nebo se něco né zcela povedlo. Prostě se na tomhle autě učím jak na to. Díky za podporu.
Funguje to dobře, jen by to chtělo kdyby ta kamerka snímala ještě víc širokoúhleji. Ten obraz nafotím zejtra, jsem to včera dodělal v 10večer a před chvilou jsem teprve dofičel z práce. Už aby byla doma ta palubní kamera, aby to bylo komplet. Doufám, že do 14 dnů dorazí.
OPCOM China Clon

jakubino

Příspěvek od jakubino » 21 úno 2014, 19:32

JJ skrz financ, no moc dobre to znam, potacim se v pr... ale to jde mimo. taky me bavi ale na tohle bych nemel, Hanka moje prve auto taky se vsim ucim..

na fotecku se tesim, urcite to bude bomba, takova vec, o te se mi bude zdat!

chtel sem navigaci - vymenu displeje ale co by s tim bylo prace, na to nemam.. ale vyresil sem to telefonem tak je to v poho..

budu rad kdyz doladim kridlo, vymyslim co s mracitkama (uz to mohlo byt 10000x hotove ale.. ) a budu zase spokojenejsi, sak to znas :)

palubni kameru umistis kam, za zrcatko?
Opel Astra H Caravan Z17DTL 59kW

power2

Příspěvek od power2 » 21 úno 2014, 19:36

Vypadá to na pohodu.Viděl sem to někde na videu na GTC a tam to stálo za kulový, protože to snímá celkem dolu pod větším úhlem. Když bych to chtěl na GTC, který má SPZ ve spodním nárazníku, tak uvidím 20 cm za auto a konec

hazmec

Příspěvek od hazmec » 21 úno 2014, 20:16

jakubino píše: palubni kameru umistis kam, za zrcatko?
Kamera by měla být ta bez displaye viz téma o MVK, objednaná je z Ebay A8 Car DVR viz video http://www.youtube.com/watch?v=gDS3Ih3K ... detailpage , doufám že tato už fungovat bude, ta první co došla nešla. Umístit ji plánuju na černou pločku na skle nad zpětným zrcátkem ( mám obyč. bez dešťáku). Otázkou bude, zda nebudou na videu vadit čmouhy od nesetřené plochy, kam nezabírají stěrače. Uvidí se až to bude doma a bude instalovat. Hlavně aby nebyla moc nápadní zvenčí.
OPCOM China Clon

Frydex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 21 úno 2014, 20:44

Jak se tak na to dívám, tak přemýšlím. Já jsem tu kameru umístil do toho pravého světla nad značku. By mě zajímalo, jestli to mám blbě já, nebo ty, nebo je to jedno.
Každopádně ta kamera mohla brát více nahoru, je tam zbytečně vidět kus nárazníku, ale i tak to pobere dobře. Hrozně mě tam ale štvou ta předkreslené čáry pro parkování, jsou naprosto k ničemu.
Co musím pochválit, tak je obraz v noci. Naprosto dostačující jsou pro snímání couvačky, které ta kamera perfektně pobere. Myslel jsem že to bude daleko horší.
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...." Obrázek

hazmec

Příspěvek od hazmec » 22 úno 2014, 19:29

Frydexi já většinou zvolím složitější variantu, jednodušší by samozřejmě bylo ji dát v pravo, většina lidí si to asi tak dá, nemusel bych pak vyndávat ten středový díl na liště na kterém je spínač otevírání dveří, abych kabely protáhl. Dát to napravo mě prostě nenapadlo. Kabel ke kamerce vychází nalevo tak akorát, aby šla ještě vyndat žárovka osvětlení SPZ. Taky jsem byl překvapený kvalitou obrazu v noci, tak dobré jsem to rovněž nečekal.
Tady jsou ty slibovaný fotky - jde to blbě nafotit z CIDu, takže kvalita je podstatně horší než reál
Obraz z kamery ve dne:
zadní kamera AstraH Caravan - DEN
zadní kamera AstraH Caravan - DEN
Obraz z kamery v noci :
zadní kamera AstraH Caravan - noc
zadní kamera AstraH Caravan - noc
Obraz kamery v noci - téměř na dotyk koule od vrat garáže (cca 4cm mezera)
zadní kamera AstraH Caravan - noc - 4cm kula od vrat
zadní kamera AstraH Caravan - noc - 4cm kula od vrat
OPCOM China Clon

Odpovědět