Zdravím dneska ráno se mi stalo, že po nastartování vyskočila kontrolka auto s klíčkem. Normální OBD diagnostika, to nechtěla najít chybu a chyba nešla vymazat. Auto začalo málo táhnout, ale spotřeba byla OK. Akorát se neotvírala klapa naplno, jako na půl plynu. Ale na volnoběh to šlo vytočit, do omezovače. Když jsem s tím dojel domu při parkování mi to chcíplo. Po opětovném nastartování volnoběžné otáčky začaly skákat nahoru a dolů. Když jsem šel dolů s notebookem a OP-Comem, tak otáčky po nastartování vyletěli nahoru 3000 - 4000 a pak motor zdechnul a vyskočilo auto s klíčkem. A začalo v motoru něco pískat jako by řemen. Než jsem se stačil napojit, tak mi odešel notebook

.
Tak jsem si tou obd diagnostikou vymazal chyby, nastartoval motor, ten vyletěl do otáček a chcípnul. A chyby ECN vyskočily tyto 155060, 155063 a 160638.
Dle obd diagnostiky jsem si všiml, že po nastartování nevyskočí napětí z alternátoru a udržuje se dle napětí na baterce. Když mám klíč do polohy jedna, kdy se mi rozsvítí kontrolky tak napětí skáče mezi 10,7V - 11,2V. To stejné po vstupu do skrytého palubního menu v autě. Dále jsem si všiml, že diagnostika má nějaké divné data z druhé lambdy. Píše, že nemá napětí. Co jsem tak ještě zkusil vystříkat kontaktolem kontakty na ECU, klapě, zapalovací lišty a čidla teploty nasaváného vzduchu, ale bez odezvy.
Nevíte co tomu je ?