Chytré auto od T-Mobile

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
kratales

Chytré auto od T-Mobile

Příspěvek od kratales »

Máte někdo zkušenosti s touto aplikací/modulem od T-Mobile? Už delší dobu mi to vrtá hlavou a po přečtení spousty uživatelských recenzí z toho zrovna moudrý nejsem. U nějakých aut to funguje výborně, u některých méně a u některých vůbec i přes uváděnou kompatibilitu. Hlavně mám obavy z toho, kam až by se ten modul musel táhnout, vzhledem k GPS.

Kód: Vybrat vše

https://www.t-mobile.cz/chytre-auto
Má někdo přímou zkušenost na Astře nebo Zafiře?
Reklama

honzap

Re: Chytré auto od T-Mobile

Příspěvek od honzap »

Taky jsem na to koukal a nevím, co si o tom myslet.

-kniha jízd - když někdo vykazuje třeba služební/soukromé kilometry, hlavně při větším počtu nebo střídání režimů se může hodit
- diagnostika - popisy se různí, takže nevím, jestli se dostane jen k motoru, jako ty levné BT moduly, nebo do všech řídících jednotek. Každopádně jenom čte.
- zabezpečení - pokud to bude napájené a umístěné mimo diag zásuvku, proč ne. Ale nedokážu si představit, že by někdo kradl auto a zásuvku nezkontroloval
- jízdní režim - zajímavost, ale asi to brzy omrzí
- aplikace na parkování - jestli to funguje tak, jak se prsí, tak to může být dost dobrá služba
- hlídání nárazu-náklonu - tady je otázka citlivosti/možné kalibrace zařízení. Je fajn, že to bude ječet (notifikovat) při případném odtahu, ale jestli to nechá v klidu zloděje, co rozbije okénko a krade rádio, tak by asi bylo vhodnější něco jiného.

Když to shrnu, tak to nemusí být špatná věc, jen asi nejsem cílovka tohohle produktu - služební jízdy vykazuji jinak, parkuji většinou u klientů zadarmo, pokud se diagnostika dostane do všech jednotek, tak to v případě umfallu může pomoct (zjistím, co se děje partnerce s autem, když je daleko), proti krádeži imho nepoužitelné, pokud to nebudeš bastlit mimo diag konektor. Vykradače auta imho nedetekuje, pokud nebude s vozem vyloženě lomcovat.

Na stránkách T-Mobile jsou háčka a záfy béčka uvedeny jako kompatibilní, v případě problémů by asi nebyl problém s reklamací.
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
quicky

Příspěvek od quicky »

Myslim si, ze Astru ti otvori aj posledny amater bez toho aby rozbijal okno, takze neviem co by proti tomu malo hento pomoct. Za druhe naviem ktory zufalec by vykradal alebo dokonca kradol 10+ rocne auto :lol:
Diagnostiku predpokladam, ze zvladas aj sam ked si tu na fore.
Inak mam v bmw connected drive, cize tiez vidim v mobile kde je auto, kolko ma nafty, pripadne aj zamknut/odomknut dvere atd. Vyuzil som to presne nula krat.
Asi tiez nie som cielova skupina tohto napriek veku a povolaniu :D
BMW F21 B47 170kW Valencia Orange 2016
Astra GTC Z17DTR 110kW Technical gray 2009 | MKJ | CD40 USB
Insignia A B20DTH 125kW Snow White 2015
Vectra C Caravan Z19DTH 110kW Royal blue 2007 - Ex
OP-COM 2014
kratales

Příspěvek od kratales »

Díky moc, asi je to fakt hloupost nad tím uvažovat, ale chtěl jsem to slyšet i od někoho jiného :lol: . Na diagnostiku mám OP-COM (china clone) a pro jistotu v autě vozím neustále ELM327 + Torque. A přístup do jiných jednotek krom ECU to mít asi určitě také nebude, jak zmiňuje honzap. Co se týče toho zmiňovaného parkování, určitě také super věc, ale do Prahy nebo třeba do Vídně jezdím párkrát do roka a to se bez toho obejdu a pochybuju, že to bude fungovat v jiných městech.

Takže opravdu asi zbytečnost a díky moc za odpovědi :)
honzap

Příspěvek od honzap »

Na stránkách T-Mobile píšou, že norma je obd2 - takže na ostatní jednotky, než motor a emise, můžeme zapomenout.

Ono záleží, co od toho chci, příbuzný má hodně krátkých jízd, z toho polovinu na firmu, pro něj by to bylo super právě kvůli podporované knize jízd.
Jestli budu chtít alarm a ovládání vozu na dálku, sáhnu po něčem od třeba od magicaru.
A GPS lokátoru jsou k dispozici mraky.
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
kratales

Příspěvek od kratales »

Spíš mi šlo o sledování/statistiku jízd a k tomu jsem chtěl být informován, kdyby se s autem něco dělo. Ale toto řešení asi nebude to nejvhodnější. A GPS lokátor také neřeším, kdo by mi bral téměř 12 let staré auto :)
Odpovědět