Moje Zafira - "Žirafa"
- Kutil-spol
Moje Zafira - "Žirafa"
Dovezeno z Německa, tady ty odrbané a předražené vozy nestály ani za projížďku.
Zafira 1.8 16V (AC) Z18XER 103KW r.v. 2006
Výbavu nebudu rozepisovat, až na pár drobností to má vše co potřebuji.
Plánuji pár dodělávek, parkovací senzory, tónovaná skla, střešní spojler atd. dle financí.
Jízdní vlastnosti překvapivě dobré, rychle jsem se s autem sžil. Velmi pohodlné, lehce ovladatelné a i s plně naloženým vozem živé zrychlení i brzdy. Trochu postrádám 6 rychlostní stupeň, ale na ty naše cesty postačí i verze 5ti rychlostní manuál. Xenonová světla s automatickým natáčením i náklonu nemají chybu. Absolutně odpadá úvaha o nějakých přídavných světlech. Trochu mě zklamal dešťový senzor, čekal jsem od toho víc. Zato způsob a provedení ruční brzdy nemohu vynachválit. Bylo to první co mě pozitivně zaujalo.
Pár fotek z dovozu
Zafira 1.8 16V (AC) Z18XER 103KW r.v. 2006
Výbavu nebudu rozepisovat, až na pár drobností to má vše co potřebuji.
Plánuji pár dodělávek, parkovací senzory, tónovaná skla, střešní spojler atd. dle financí.
Jízdní vlastnosti překvapivě dobré, rychle jsem se s autem sžil. Velmi pohodlné, lehce ovladatelné a i s plně naloženým vozem živé zrychlení i brzdy. Trochu postrádám 6 rychlostní stupeň, ale na ty naše cesty postačí i verze 5ti rychlostní manuál. Xenonová světla s automatickým natáčením i náklonu nemají chybu. Absolutně odpadá úvaha o nějakých přídavných světlech. Trochu mě zklamal dešťový senzor, čekal jsem od toho víc. Zato způsob a provedení ruční brzdy nemohu vynachválit. Bylo to první co mě pozitivně zaujalo.
Pár fotek z dovozu
Opel Zafira B 1.8 16V 103KW
Ex: Opel Corsa 1.4i
Diagnostika OP-COM
Diagnostika OP-COM
- Reklama
Re: Moje Zafira - "Žirafa"
Tak ať slouží k naprosté spokojenosti 

Prajem vela stastnych km. Co ti vadi na dazdovom senzore?
- Kutil-spol
Možná to není úplně špatná věc, ale nějaké nastavení citlivosti by taky nebylo k zahození. Na můj ostrý zrak to stírá příliš brzy
Ale zas lepší než to pořád přepínat, možná si to chce jen zvyknout. Ty páčky od směrovek a stěračů co se vrací do původní polohy byl taky hodně nezvyk ze začátku. . 

Diagnostika OP-COM
Diagnostika OP-COM
- Kutil-spol
Moje Zafira - "Žirafa" Lapače nečistot - ZÁSTĚRKY
Lapače nečistot - Zástěrky
Určitě se najde spousta odpůrců zástěrek, ale v zimě je to hodně praktické a nedrží se na bocích auta haldy sněhu a soli. Neustálé vytírání garáže pak odpadá a navíc se mi to i líbí. V letním čase také čistit přední dveře od asfaltu mě nebaví. Takže jsem koupil neznačkové lapače ELEGANT 1 na přední a ELEGANT 2 na zadní kola. Cena jedné sady okolo 235,- Kč což není až tak moc. Zadní krásně pasovaly takže montáž byla velice rychlá, přední jsem trochu dostřihával ať krásně dolehnou. Celé jsou z pružné gumy a dobře se s tím pracuje
Fotky mám zatím jen zadních, ale dofotím a hodím sem i pohled na předek pro inspiraci
Doporučuji všem...
Určitě se najde spousta odpůrců zástěrek, ale v zimě je to hodně praktické a nedrží se na bocích auta haldy sněhu a soli. Neustálé vytírání garáže pak odpadá a navíc se mi to i líbí. V letním čase také čistit přední dveře od asfaltu mě nebaví. Takže jsem koupil neznačkové lapače ELEGANT 1 na přední a ELEGANT 2 na zadní kola. Cena jedné sady okolo 235,- Kč což není až tak moc. Zadní krásně pasovaly takže montáž byla velice rychlá, přední jsem trochu dostřihával ať krásně dolehnou. Celé jsou z pružné gumy a dobře se s tím pracuje

Fotky mám zatím jen zadních, ale dofotím a hodím sem i pohled na předek pro inspiraci

Doporučuji všem...
Diagnostika OP-COM
Diagnostika OP-COM
- Kutil-spol
Co můžeš udělat hned, neodkládej na zítřek tak je to tu
Předek i zadek a nové letní kola... Brock 205/55 R16 Continental

Předek i zadek a nové letní kola... Brock 205/55 R16 Continental
Diagnostika OP-COM
Diagnostika OP-COM
Krásná,mám stejnou
ať slouží 

OPEL ZAFIRA B Z18XER 103kW 2007 cosmo LPG OP-COM MKJ
Pekna barva auta i kola, chvalim motor do zafiry ideal pokud nechces naftone 

SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Vítám tě mezi náma a přeju mnoho šťastných kilometrů 

- petriot
- Kontaktovat uživatele:
Re: Moje Zafira - "Žirafa" Lapače nečistot - ZÁSTĚRKY
Na letošní zimu to určitě dobrá věc je, ale na klasické zimy to jsou zbytečně vyhozené peníze. Trošku zmrzlého sněhu a jdou. Jinak pěkná zafa, ať slouží a mnoho štastných km;-)
Kutil-spol píše:Lapače nečistot - Zástěrky
Určitě se najde spousta odpůrců zástěrek, ale v zimě je to hodně praktické a nedrží se na bocích auta haldy sněhu a soli. Neustálé vytírání garáže pak odpadá a navíc se mi to i líbí. V letním čase také čistit přední dveře od asfaltu mě nebaví. Takže jsem koupil neznačkové lapače ELEGANT 1 na přední a ELEGANT 2 na zadní kola. Cena jedné sady okolo 235,- Kč což není až tak moc. Zadní krásně pasovaly takže montáž byla velice rychlá, přední jsem trochu dostřihával ať krásně dolehnou. Celé jsou z pružné gumy a dobře se s tím pracuje![]()
Fotky mám zatím jen zadních, ale dofotím a hodím sem i pohled na předek pro inspiraci![]()
Doporučuji všem...
Astra Caravan 2010, 111 edition, Z16XER
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewtopic.php?f=41&t=5436
OP-COM china clone (8/2010) k dispozici
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewtopic.php?f=41&t=5436
OP-COM china clone (8/2010) k dispozici