Čištění EGR

Návody ze všech sekcí na jednom místě
ricmund

Čištění EGR

Příspěvek od ricmund »

Ahoj kluci dnes jsem se snažil vyčistit EGR samotné čištění v pohodě ,sprej na čištění karburátoru,čistič grilu a dva zubní kartáčky dobrá volba na vyčištění ventilu,jen z čeho jsem měl strach tak to je vrtat do druhé časti kde je elektromagnet protože si nejsem jistý proč tam mám udělat dírku a jak hluboko mám vrtat ale i tak si nejsem jistý jednou věcí a to tím perkem co je na konci elektro magnetu když jsem zatlačil na pružinu nebo ji vytáhl tak to tak zůstalo, takže se ptám je to normálni má to tak být nebo musí po zatlačení pružit tam a zpět díky za odpověd
Přílohy
PA040013.JPG
PA040013.JPG (24.6 KiB) Zobrazeno 5720 x
PA040015.JPG
PA040015.JPG (24.17 KiB) Zobrazeno 5720 x
PA040010.JPG
PA040010.JPG (21.86 KiB) Zobrazeno 5720 x
Opel astra H cdti 1,7 92kw kombi r.v 2008 Z17DTR ,Opel astra h twin top 1.8 103 kw 2006
Reklama

Frydex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Čištění EGR

Příspěvek od Frydex »

Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...." Obrázek
ricmund

Příspěvek od ricmund »

Díky za odkaz ale to jsem zrovna nemyslel tu spodní část mám perfektně vyčištěnou tam to je v pořádku jedná se mi o ten elektro magnet jak ma chodit ta pružina z tou tyčinkou ja když na ní zatlačím tak se zpátky nevrací a naopak tak nevím jestli to je v pořádku
Opel astra H cdti 1,7 92kw kombi r.v 2008 Z17DTR ,Opel astra h twin top 1.8 103 kw 2006
Frydex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex »

Myslím, že je to zbytečné čistit, tam se bordel nemá jak dostat. Každopádně mám dojem, že tam je šnekový převod, proto se ti to nevrací, ta pružina tam je jen proto, aby se to samo netočilo, je jako aretační.
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...." Obrázek
ricmund

Příspěvek od ricmund »

Aha jasně jen jsem tady četl na foru že to ruzně odvrtavají no a do toho se mi moc nechtělo když to vypadá v pohodě duvod čištěni byl takovy že taky mi to netáhne v nižších otačkach tak proto čištěni,byl jsem to pak projet a žádnou změnu jsem nezaznamenal až v případě kdy jsem zmačknul tlačítko sport tak mě to málem vytrhlo i z sedačkou jak to parádně zabralo ale bez tlačítka nic moc tam kde jsem jezdil z vectrou B za čtyři ted ted to mám za dvě je tojak tu někdo napsal šlapaní do hovna a tah žádný až po určité době až se zvednou otáčky nejde to prostě za plynem
Frydex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex »

Tak u tohohle motoru normální. Až jak se roztočí turbo kolem 1800 ot., ak to jede... Já s tím pod 2000 málo kdy jedu. Pokud to vyloženě nelechtám konstantní rychlostí...
ricmund

Příspěvek od ricmund »

tak to jsem klidnější dík
x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father »

Frydex píše:Myslím, že je to zbytečné čistit, tam se bordel nemá jak dostat. Každopádně mám dojem, že tam je šnekový převod, proto se ti to nevrací, ta pružina tam je jen proto, aby se to samo netočilo, je jako aretační.
Nevim jak u tohoto, ale na mem u 1.9 naopak nemelo smysl cistit spodni cast a problem byl v tom elektromagnetu, kam se bordel skutecne dostane. Vnitrek byl i zkorodovany a v dusledku toho se ta tycka co z toho kouka nevracela (coz ma) a egr visel priotevreny.
ricmund

Příspěvek od ricmund »

x-father píše:
Frydex píše:Myslím, že je to zbytečné čistit, tam se bordel nemá jak dostat. Každopádně mám dojem, že tam je šnekový převod, proto se ti to nevrací, ta pružina tam je jen proto, aby se to samo netočilo, je jako aretační.
Nevim jak u tohoto, ale na mem u 1.9 naopak nemelo smysl cistit spodni cast a problem byl v tom elektromagnetu, kam se bordel skutecne dostane. Vnitrek byl i zkorodovany a v dusledku toho se ta tycka co z toho kouka nevracela (coz ma) a egr visel priotevreny.
ahoj no mě ta tyčinka z tím perkem chodí jen když tomu pomůžu vytahnu zustane tak zastrčím taktež tak zustane ,jo a jak jsi to rozdělal navrtanim zvrchu jak je tady navod ja mam obavy at ho uplně nedoseru sakra takted jsem zase na začátku na te tyčince jsem viděl nějaky máz tak jsem myslel že je ok nějakou vazelinu či co tak porad prosím jak to rozdělat koukni na moji fotku jestli je to tne samý EGR DÍKY
Frydex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex »

Nemyslím si, že by ty motory měly stejný EGR. Neznám 1,9 ale když se podívám na ten náš EGR, tak nevím jak by se tam ten bordel, jakýkoliv měl dostat. Není kudy.
Odpovědět

TOPlist