Povinne ruceni - amortizace

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
Laco797

Povinne ruceni - amortizace

Příspěvek od Laco797 »

Caute, mam nasledovny dotaz.

Pred dvoma dnami sa rozhodol kamion, ze si na semafore trosku cuvne, pretoze nevidel na svetla. Samozrejme mu nevadilo, ze som za nim stal, tak mi z toho ostala rozbita maska, naraznik a kapota.

Zaniesol som auto do servisu, ktory je zmluvny partner poistovne vinnika.
Novy diel mi nedoporucovali davat, pretoze zevraj by som musel platit nejake percenta (amortizaciu), tak mi to budu vyklepavat.
Teraz moj dotaz znie, je normalne, ze aj ked nie som vinnik, tak by som mal platit za opravu nieco ?
Ked to vyklepu, bude to v takom stave ako pred tym ? Nebude to viac nachzlne na poskodenie atd ? Da sa to poznat, ze to bolo burane potom ? Keby si zozeniem kapotu z druhovyroby, nie original, poznal by som rozdiel ?

Kurna uz ma tie ceske zakony pekne stvu :(
Opel Astra 1.7 CDTI 59kw, 5dv. hatchback. r.v.:2005
Motor: Z17DTL
Reklama

gomes

Re: Povinne ruceni - amortizace

Příspěvek od gomes »

Takto to bolo dlho aj na Slovensku, myslim, ze az vyhlaska poslednej upravila tuto dieru v zakone. Ak mas havirijko, ries to cez toto poistenie a nasledne si budes uhradu narokovat u poistovne vinnika. Poistovne pri tychto amortizaciach hodnot nahr dielov argumentuju tym, ze novy diel na starom aute zvysuje jeho hodnotu a zakaznik predsa nemoze chciet na 7rocne auto so 7 rocnym naraznikom funglac novy diel. ;)
Astra GTC 1,4 16V Enjoy
Laco797

Příspěvek od Laco797 »

To chapem, ale ja som nemal v plane kupovat novy diel :(
A v tom servise davaju 30 percent zlavu na originalne diely ak mam auto 7 rokov a viac...
TO znamena, ze keby mi dali amortizaciu 30 percent, vlastne to mam zdarma nie ?

A hlavne, ked to uz takto ta poistovna argumentuje, tak potom by mi mala nieco doplatit, ked si ten diel nedam, nakolko ma zrazu mensiu hodnotu po oprave... pred havarkou mal vacsiu... to ich uz netrapi co...
Opel Astra 1.7 CDTI 59kw, 5dv. hatchback. r.v.:2005
Motor: Z17DTL
denny

Příspěvek od denny »

Několik mojich klientů má velmi dobré zkušenosti s vymožením doplatků za amortizaci od této firmy.
http://www.amortizace.cz/64-pribehy-poskozenych/
Odpovědět