Ahoj, je to cca 14 dní, co se do věčných lovišť odebrala původní baterka v mém Háčku. Bylo jí něco přes 5 let, tak už na to měla nárok. Koupil jsem si teda novou Vartu a tejden jsem jezdil uplně v pohodě. Pak auto tejden stálo a dneska k němu přijdu, dám klíč do zapalování, budíky se rozsvítí, dám do další polohy na žhavení, všechno zhaslo a konec. Po koupi nové baterky jsem koukal, jestli dobijí altík a bylo na něm 14,4 V(podle serv. menu Uterm30 - je to správná položka nebo jsem měl koukat na Uref?). Takže se chci zeptat, jestli tím, že baterku dobiju, nepřijdu o záruku. Po dobití baterky zkusim:
a) změřit proud, který si auto v klidu bere
b) změřit napětí na baterce při běžícím motoru
Pokud a) i b) bude OK, donesu baterku reklamovat. Máte jinak ještě někdo nějakej nápad, na co se dál podívat? Díky za náměty!
Baterka umřela
- smileboy
- Kontaktovat uživatele:
Baterka umřela
Opel Astra H 1.9 CDTi Caravan 88 kW, 1/2007, GID, aut. klima, CD30 MP3, stropní DVD, tempomat a největsí vychytávka - ovládání předních oken DO!
- Reklama
Re: Baterka umřela
nieco podobne som mala aj ja. po vymene baterky za novu mi tiez nechcelo startovat, ale kontrolky mi svietili. skus pozriet poistnu skrinku v motorovej casti UEC a precistit relatka (mala som zoxidovanu) - hlavne tu zltu. mne to potom hned naskocilo.
MAZDA 3, G120, Titanium Flash, RT, 2014
ex Opel Astra H 1,4 16V 2005
ex Opel Astra H 1,4 16V 2005
Uz to tady pisu po nekolikate, hodnotam napeti v servisnim menu neverit, jsou to nesmysly. Promeruje to minimalne o 0.4-0.6V
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
- smileboy
- Kontaktovat uživatele:
Jo, díky za nápad s oxidovanými kontakty, můžu to zkusit, ale já si spíš myslim, že to bude buď černej odběr nebo altík. Jinak s tim servisnim menu, tu hodnotu beru taky s rezervou, ale prostě okolo 14 V (i s rezervou) tam bylo
Opel Astra H 1.9 CDTi Caravan 88 kW, 1/2007, GID, aut. klima, CD30 MP3, stropní DVD, tempomat a největsí vychytávka - ovládání předních oken DO!