Ventilátor chladiče
Ventilátor chladiče
čauky, chci se zeptat jestli někdo nemáte zkušenost s nesepináním ventilátoru aniž by byl problém v pojistkách a v relé ? celá věc se má tak, že mi otevře termostat a nic. tak mam strach abych to neuvařil, jelikož mám nově udělanou hlavu i výbrus válců?? mam 1.6 16V H.. díky moc.
- Reklama
Re: Ventilátor chladiče
je možne urobiť aj op-com test ventilatora
Moja skúsenosť, zopína na tri rôzne rýchlosti

Moja skúsenosť, zopína na tri rôzne rýchlosti
ASTRA H CARAVAN 1.7 CDTI 59kW/80 koní
chiping 74 KW/ 100
Diagnostika OP-COM , aktivácia komfortných funcií
chiping 74 KW/ 100
op-com ??? promin, ale nic mi to neříka? jak mysliš ty tři rychlosti mně nesepne vůbec 

jo už vím, promin, ale ty asi mluvíš o vniřním ventilátoru. mně právě nesepíná na chladiči.
op-com autodiagnostika
no je to možne to tam pozrieť, či zopina ventilátor, su tam 3 urovne rýchlosti- podľa toho ako moc ti to bude vrieť

no je to možne to tam pozrieť, či zopina ventilátor, su tam 3 urovne rýchlosti- podľa toho ako moc ti to bude vrieť

ASTRA H CARAVAN 1.7 CDTI 59kW/80 koní
chiping 74 KW/ 100
chiping 74 KW/ 100
Aha, ja myslel že jen dvě? náhodou nevíš která relátka ho sepinájí ?? ja jsem nikde nenašel nějaké schema nebo tak něco .
A pri jake teplote si to zkousel? Me se zapina asi az pri 113°C
Opel Astra H Caravan, Z16XEP, MR 2006
Nu to bohuzel nevím jelikož jsem to neměl napojené na diagnostice a ukazatel nemám, ale teď jsem to nějak propojoval a vůbec mi tam nejde kostra. když ho zapojím jen na jedno relé tak beží, ale když tam vrátím ostatní vypne, tak jsem z toho zmatenej ! 

Mne by sa termostat mal otvarat pri 89C, ventilator sa mi ale urcite pusta az pri 97C, mam ale iny motor ako ty. Urcite sa ale nema pustat hned s otvorenim termostatu ale po dlhsom case pri stati v kolone alebo pri plnom kotli v stupani.
Astra H Caravan 1.7 CDTi (17DTH), 6xABG, ABS, ESP, PDC, Fog Lights, BC + Check Control, CD70+CID
Astra G Hatchback 1.7 TD (1.7TD) 1999-2008 R.I.P.
Diagnostika MDI, OPCOM, LAUNCH X431
Servis mobilných telefónov všetkých značiek
Astra G Hatchback 1.7 TD (1.7TD) 1999-2008 R.I.P.
Diagnostika MDI, OPCOM, LAUNCH X431
Servis mobilných telefónov všetkých značiek
Podle toho, že píše 1.6 16V má pravděpodobně motor Z16XEP (Z16XER). Tyto motory mají dvoustupňový termostat. Při volnoběhu a nízkém zatížení otevírá 1° mechanický (roztažný) termostat až při 105°C, při plném zatížení pak otevítá 2° elektronicky signálem z řídící jednotky motoru při 90-95°C. Ventilátor spíná přibližně při 113°C. Pokud má funkční palubní počítač, tak je možné vyčíst teplotu motoru v servisním menu. Shéma zapojení je dalším příspěvku 

Naposledy upravil(a) Stan. dne 22 zář 2011, 18:40, celkem upraveno 1 x.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993