Zapojení led osvitu na nohy
Zapojení led osvitu na nohy
Mám nachystané 2 led pásky pro osvit nohou . El. jsem chtěl vzít ze stropní lampičky . Jsou tam 4 piny - krajní je proud po otevření dveří ( ten co se po zavření plynule tlumí až zhasne ) Ale půjde nějak z lampičky vzít i proud , aby šlo zapínat ledpásky i prostředním tl. osvitu ? Nebo to půjde jen vždy samostatně buď tím krajním - ztumovacím a nebo jen tím proudem z prostředního tlač. osvitu ?
Nebo jestli to jde zapojit i na oba způsoby , na který další pin se zapojí proud ?
Jde to vůbec eklektrotechnicky , aby hlavní nápájecí drát pro led se v lampičce rozdvojoval - jeden fous na krajní ztlumovací a druhý na proud od střední lapičky ? To by po zapnutí prostředku tekl proud i na ten krajní pin - je to elektrotechnicky možné , nebo je to zhovadilost ?
Jestli to nepůjde , mám nachystaný samost. tlačítkový vypínač a napojím zapínání led samostatně , nezávisle na lampičkách .
Nebo jestli to jde zapojit i na oba způsoby , na který další pin se zapojí proud ?
Jde to vůbec eklektrotechnicky , aby hlavní nápájecí drát pro led se v lampičce rozdvojoval - jeden fous na krajní ztlumovací a druhý na proud od střední lapičky ? To by po zapnutí prostředku tekl proud i na ten krajní pin - je to elektrotechnicky možné , nebo je to zhovadilost ?
Jestli to nepůjde , mám nachystaný samost. tlačítkový vypínač a napojím zapínání led samostatně , nezávisle na lampičkách .
ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,
- Reklama
Re: Zapojení led osvitu na nohy
No nevim co na to rekne ridici jednotka, kdyz tam budou vetsi odbery nez maji byt.
Jinac zapojeni stropniho svetla sem si jednou meril a tusim ze je tam spinana zem a ne +.
P.S: A že jsem tak nesmělý... K čemu je dobrý takový LED osvit nohou???
Pleteš si pedály a potřebuješ na ně vidět, páč sis je popsal, nebo sis koupil nový tenisky a furt si je prohlížíš???
Jinac zapojeni stropniho svetla sem si jednou meril a tusim ze je tam spinana zem a ne +.
P.S: A že jsem tak nesmělý... K čemu je dobrý takový LED osvit nohou???
Pleteš si pedály a potřebuješ na ně vidět, páč sis je popsal, nebo sis koupil nový tenisky a furt si je prohlížíš???
Ten krajní pin ( ten co samostmívá ) jsem měřil fázovkou a kostru jsem měl odjinud , takže se patrně reguluje + . Ostatní piny bohužel nevím jak přesně fungují a to zapojení , jak jsem psal ....to je otázka pro elektrotechnika . Jestli to někdo nerozlouskne , tak to dám na vlastní vypínač a šmitec .
A ty 2 pásky mají dohromady tak 4W , tak to snad není taková zátěž .
A ten účel
? Viděl jsem to na RU foru a prostě se mě to jen líbí . Řeší se tady mraky věcí co nemají praktickou podstatu , tak jsem jen jednu přidal navíc

A ty 2 pásky mají dohromady tak 4W , tak to snad není taková zátěž .
A ten účel

ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,
Nevim nevim. Já zkoušel dát diody na osvětlení SPZ a nejde to. Dělá to hrozné kraviny a nesvítí jak má. Asi to to zadní el. centrum nedokáže pobrat. Takže pouze to co neni přez stmívač a toto centrum by šlo použít. Třeba v kastliku u spolujezdce neni problém, ale ten svítí stále. Stropní lampička jde také, chybička se vloudila při prvním pokusu. A vypadá to luxusně to nasvícení interieru. Krásně se blískají chromy a lišty na palubce.
Vrtá mě hlavou to zapojení z lapičky - jak psal x-father , ta spínaná kostra má logiku a vyřešila by to zapojení jak na stmívač i zároveň přes samostat. vypínač. Na led pásek by šel stálý proud a kostry by tam byly dvě . Jedna od stmívače a druhá přerušovaná vypínačem .
Naposledy upravil(a) bubo dne 29 lis 2010, 23:53, celkem upraveno 1 x.
x-father píše:P.S: A že jsem tak nesmělý... K čemu je dobrý takový LED osvit nohou???

- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
x-father:
Teda to mě opravdu poránu rozesmálo....
Teda to mě opravdu poránu rozesmálo....

Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
- vojtavojta
x-father
mne to taky dost pobavilo
mne to taky dost pobavilo

Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM