Nefunkční parkovací asistent

Od klimatizace až po xenony
Fifak85
Kontaktovat uživatele:

Nefunkční parkovací asistent

Příspěvek od Fifak85 »

Nazdárek Opláci :-)
Nám problém s parkovacím asistentem na mé Astře H 2005 1.7 CDTi. Jednou jsem zaparkoval do garáže a asistent fungoval správně jak má. Další den jsem vyjel a když jsem znovu couval, tak už se neozval. Nevím jestli je asistent originál nebo ne, uvnitř není žádná kontrolka ani tlačítka na asistenta. Nevím, kde můůže bát problém, tak bych se chtěl ještě zeptat, jestli nevíte, kde je čidlo, které zprovozní asistenta při zařazení zpátečky. Vždy když jsem zařadil, tak to alespoň jednou píplo a teň nic, tak myslím, že bude chyba v nějakém spínači. Posílám ještě foto nárazníku, kde jsou parkovací senzory. Díky za případné rady.
Přílohy
senzory.jpg
Reklama

Oťas
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční parkovací asistent

Příspěvek od Oťas »

Není to náhodou napojený na couvačky?
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
Fifak85
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fifak85 »

Oťas píše:Není to náhodou napojený na couvačky?
Tak to nevím, zkusím se na to přes den podívat. Dík za tip :-)
dimi

Příspěvek od dimi »

To nebude origo, už podle toho umístění bych řekl, že to někdo dodělal. Napojeno bude u zadního světla na světlo zpátečky a kostra pod šroubkem tamtéž.
pueblo

Příspěvek od pueblo »

Rozhodně je to neorigo. Tenhle typ má řídící jednotku napájenou za žárovky couvačky, takže jestli Ti svítí couvačka, otevřel bych uvnitř v autě kryt světla, kde ta couvačka je a tam pravděpodobně bude černá krabička. Napájení i jednotlivý senzory jsou přes takový ne zrovna šikovný konektory, který se můžou vyklepnout.
Z této jednotky pak jde kablík k pípáku, kterej máš asi někde vepředu, napojenej přes zrovna tak blbej konektor. Hledej nejdřív takhle.....
Fifak85
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fifak85 »

dimi píše:To nebude origo, už podle toho umístění bych řekl, že to někdo dodělal. Napojeno bude u zadního světla na světlo zpátečky a kostra pod šroubkem tamtéž.
A náhodou nevíš, proč to tak najednou mohlo přestat fungovat? Nikde jsem neťuk, nic nezkratoval, prostě přes noc to přestalo jít. Tam snad není moc věcí, které by se podě..ly. Myslím, že tam budou jen ty čidla a nějaká jednota. Moc se v tom nevyznam, tak proto se tak ptam..
dimi

Příspěvek od dimi »

Protože jak píše Pueblo jsou tam takové blbé konektory z Číny a oni rádi oxidují. Nebo se ti prostě uklepal slabounkej drátek na kostru či plus u světla. Pokud je to na světlo napojeno takovou tou procvakávací spojkou (modrá, červená), tak bude problém tam. Většinou to špatně prořízne izolaci u těch slabých drátků. Pokud by ti odešlo jedno čidlo, tak ti to bude pípat stále. Takče u čidla bych problém nehledal.
pueblo

Příspěvek od pueblo »

Jestli svítí couvačka, tak jsou 3 možnosti.
1 - přerušené napájení k jednotce (konektor, kabel ke konektoru světla, ke kostře)
2 - odešla jednotka
3 - přrušené spojení jednotky a pípáku

Těmhle "hloupým" jednotkám nevadí, když odejde některý z čidel. Jsou sice zmatený, ale fungujou, nemlčí.

Týýýý brďo, než jsem to dopsal, napsal totéž DIMI. Petře, Ty seš rychlík 8-)
Fifak85
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fifak85 »

Jasně, díky. Já to zkouknu ;-)
Odpovědět