Nízké napětí systému

Od klimatizace až po xenony
Odpovědět
brzda

Nízké napětí systému

Příspěvek od brzda »

Zdarvím.
Včera dopoledne sem jel po městě a z ničeho nic mi zakolísal volnoběh. Večer jsem jel z práce a rožla se kontrolka elektroniky motoru. Po zastavení začal kolísat volnoběh a zvýšil se na hodnotu něco málo přes 1000ot/min. Po napychnutí na opcom to hodilo chybu P0560-03 - nízké napětí v systému. Test při zapnutém motoru ukazoval napětí necelých 10V, na baterce se při zapnutém motor ukázalo 13,7V. Auto zdá se jede normálně, akorát ten volnoběh je vyšší, jako by systém nerozpoznal dostatečné napětí a sám si přidal pro zvýšení napětí. Má někdo nějaký tip? Může to být jen zaoxidovanej konektor nebo to bude chyba elektronické součásti? Děkuji za odpovědi.
Astra H caravan, rv:2005, 1,7cdti, 74Kw
Reklama

wojto33

Re: Nízké napětí systému

Příspěvek od wojto33 »

nastartuj zapni svetla a nejake spotrebice ....vetrak alebo co a potom meraj multimetrom na baterke kolko bude ukazovat ...ak cca 12V tak ti odisiel mostik v alternatore
Astra H 1.9 Cdti 88kw 16v
brzda

Příspěvek od brzda »

No to se právě měřilo jako první, nastartovaný motor, zaplý světla, větrák na první stupeň, a ukázalo to cca 13,7. A když se zároveň provedl test opcomem na měření napětí v systému, tak to bylo v rozmezí 9-10V. Co mám informace, tak to vypadá na řídící jednotku. A že s tím souvisí také kontrolka ESP která se rozsvítila cca 14 před touhle chybou s napětím. Jakože to postupně zřejmě umírá. Také mi bylo oznámeno, že op-com z číny, tedy neoriginál, může tu řj poznamenat. Což teda se mi nezdá. No uvidím, v nejbližších dnech bych měl vědět víc.
brzda

Příspěvek od brzda »

No tak už je to vyřešeno. Jelikož byl vůz ťuklej na pravej přední blatník, tak došlo též k poškození řj a do ní se dostala voda a bylo vymalováno. No mě to nestálo nic, vyřešeno v rámci reklamace, ale vyšlo to na nějakých 20 tišyc.
Odpovědět