Klimatizace
Klimatizace
Ahoj. Jak se vám chová klimatizace po stránce hlučnosti? Vnímáte nějaké zvuky kompresoru při jízdě po městě? Poznáte že běží pouhým uchem? Jak se chová, když jede na max. výkon (při vyhřátém autě v létě) a jak se chová při udržování teploty? Proč se ptám... Vždy se mi zdál kompresor tak nějak hlučnější než v jiných autech, ale co předvádí teď je běs. Chápu, že nemám mercedes, ale aby byl kompresor přibližně stejně hlučný jako motor(benzín 1.8 XER), se mi nezdá dobré (větrák chlazení neběžel). Ten efekt srovnání s motorem platí jak vevnitř, tak venku u zvedlé kapoty. Připadne mi to jako klasická "plíživá závada". V zimě sice klimu nepoužívám, ale tak 2x 3x do měsíce jí pustím, ať se promíchá mazivo v okruhu. Plánuju servis a potřeboval bych vědět názory dalších uživatelů, zejména benzíňáků. Díky vám.
- Reklama
Re: Klimatizace
Mne začala na jeseň spievať zvuk sa menil od otáčok motora a mal harmonický kmitočet. Teraz keď zapnem tak vyslovene hučí. Chystám sa budúci týždeň k známemu čo opravuje klímy tak uvidím čo mi povie. 

Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
Re: Klimatizace
Čau chlape.
Jsem sice nafťák , ale bracha má benzín.
Náš(můj) postřeh. Bracha(benzín) zapne klimu - houpnou otáčky a klid . Já u nafty zapnu a slyším " polo prázdné trubky"postřeh z Vectry B.
Dám ale LO na digiklimě a ta začne chladit i při +3`C
Dle mě nezáleží na motoru , ale na plnosti klimy.Rozdíl r.v. u nás je asi půl roku 2005-2006.
Servisák mi říkal , že se uvídí až se sejdem na výměně chladiva , s tím že u mne (nafty) bude asi o trochu vyšší úbytek(možností mnoho od těsnění-chladič) .To ta "hlučnost".Snad nemám poškozený nebo děravý chladič.
Pokud AC vypnu tak klid.
Jak na něco přijdu a pokud najdu vlákno, tak dám vědět.
Čau Romano
Jsem sice nafťák , ale bracha má benzín.
Náš(můj) postřeh. Bracha(benzín) zapne klimu - houpnou otáčky a klid . Já u nafty zapnu a slyším " polo prázdné trubky"postřeh z Vectry B.
Dám ale LO na digiklimě a ta začne chladit i při +3`C
Dle mě nezáleží na motoru , ale na plnosti klimy.Rozdíl r.v. u nás je asi půl roku 2005-2006.
Servisák mi říkal , že se uvídí až se sejdem na výměně chladiva , s tím že u mne (nafty) bude asi o trochu vyšší úbytek(možností mnoho od těsnění-chladič) .To ta "hlučnost".Snad nemám poškozený nebo děravý chladič.
Pokud AC vypnu tak klid.
Jak na něco přijdu a pokud najdu vlákno, tak dám vědět.
Čau Romano
Astra Caravan 1.9 cdti 88Kw (8v)