Zapojení led osvitu na nohy

Od klimatizace až po xenony
Reklama

bubo

Re: Zapojení led osvitu na nohy

Příspěvek od bubo »

Díky za inspiraci 8-) Myšlenka byla napájet ledpásky stálým proudem a ovládat kostry ( aby šel zapínat ledpásek i samostatně bez rozsv. stropní lampy a při tom to fungovalo i na stmívač se stropní lampou při otevření dveří ) . Jednu kostru přerušovanou stmívačem a druhou samostatným vypínačem .
Až bude chuť , tak to proměřím multimetrem , co je tam nahoře vlastně regulované stmívačem .
Naposledy upravil(a) bubo dne 29 lis 2010, 23:55, celkem upraveno 1 x.
ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,
oblhut

Příspěvek od oblhut »

Bubo,držím palec,at se Ti to podaří,v té Octavce to vypadá hooodně dobře 8-)
Moje Zafirka 1,9cdti 88kw
bubo

Příspěvek od bubo »

Kdyby v budoucnu někdo potřeboval vědět , jaké je zapojení stropní lampy , dávám poznatky .
Vzal jsem dnes multimetr , rozdělal stropní lampu a zjistil jsem : stmívač je řešen regulovaným + , zapínání čtecích a hlavní lampy je řešeno přerušováním kostry . Nevím proč , ale na přívodu regulovaného + stmívače je po zhasnutí stále napětí 0,15V , proto je originál v lampě připájen malý odpůrek , aby to eliminoval . Pro moji potřebu samostat. vypínače se mě to zbytkové napětí nelíbí a za odpůrkem je tak titěrná cesta , že tam nejde pájet , rozhodl jsem se , že to celé napojím na středovou sufitku a bude to fungovat při otevření dveří na stmívač a samostatně se zapne vypínačem pro střední lampu se sufitkou . Dráty napájeny , protaženy sloupkem k nohám , zítra přidělám ledpásky a je finito .
Přílohy
Lampička.jpg
Lampička2.jpg
ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,
bubo

Příspěvek od bubo »

Dnes doděláno - funguje to na stmívač při otevření dveří a na zapnutí stropním vypínačem spolu s hlavní lampou . Čistě samostatně bez stropního osvitu jsem to nedělal . Na těch foto je to hůře vidět , v reálu je to pěkně osvětlené .
Přílohy
Ledpásky.jpg
Led u spolujezdce.jpg
Led u řidiče.jpg
Mazety

Příspěvek od Mazety »

dimi píše:Nevim nevim. Já zkoušel dát diody na osvětlení SPZ a nejde to.
já je mám a svítí to skvěle bíle, dal jsem klasický s kuželovým rozptylem světla
EX Opel Astra H caravan
Kesi

Příspěvek od Kesi »

Bubo, ale k dokonalosti ti chýbajú ešte kovové pedále 8-)
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
silver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silver »

vcera som skusal pasiky.este idu..

mala technicka..co sa stane ak to napojim priamo na baterku..a kostru,pretiahnem kable dovntra kabiny a dam na vypinac?rozmyslam ze nato stropne to nebude ono a nevynikne to ako by malo.ci sa mylim bubo?takto si to budem zapinat kedy chcem bez stropneho osvetkenia.
ASTRA H estate Z17DTH 74kw,COSMO
EX Astra H estate 08 1.9cdti 74kw ,vybava Catch me now ,Henrieta silver&black edition
EX ceed 1.4 Ex 2007
bubo

Příspěvek od bubo »

Na přímo z baterie bych to nedával . Vem el. z lapičky osvitu z kastlíku - auto má ( nevím , jak se to odborně jmenuje ) - postupné odpojování napětí po určitém čase ( asi 20min - nevím přesně ) , když by jsi zapomněl někde něco puštěného , nebo svítit . A přímo z baterie , kdyby jsi to zapomněl zhasnout , tak by to nic neodpojilo . Ta lampička v kastlíku chráněná je . Ale budeš při napojování muset vyndat kastlík ( alespoň si zkusíš , jak se to dělá , když se mění pylák :) ) A samostatný vypínač tam kliďo dej , místečko a přístup pro montáž jsem měl namyšleno vlevo dole od volantu v tom šikmém plastu - přístup od pedálů po sundání plastového krytu u výdechů . Vypínače se dají sehnat pěkné - buď tlačítkové , nebo kolébkové s podsvitem .
silver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silver »

super dik..este jedna otazocka kadial si tahal kable?co sa mi mari tak pod A stlpikom? treba dat dole ten plast s tym logom airbag ze..ide to lahko?asi to dam cez spolujazdcovu stranu..len kedy sa dotoho pustit..hmmm
ASTRA H estate Z17DTH 74kw,COSMO
EX Astra H estate 08 1.9cdti 74kw ,vybava Catch me now ,Henrieta silver&black edition
EX ceed 1.4 Ex 2007
Odpovědět