Zapojení led osvitu na nohy
- Reklama
Re: Zapojení led osvitu na nohy
Díky za inspiraci
Myšlenka byla napájet ledpásky stálým proudem a ovládat kostry ( aby šel zapínat ledpásek i samostatně bez rozsv. stropní lampy a při tom to fungovalo i na stmívač se stropní lampou při otevření dveří ) . Jednu kostru přerušovanou stmívačem a druhou samostatným vypínačem .
Až bude chuť , tak to proměřím multimetrem , co je tam nahoře vlastně regulované stmívačem .

Až bude chuť , tak to proměřím multimetrem , co je tam nahoře vlastně regulované stmívačem .
Naposledy upravil(a) bubo dne 29 lis 2010, 23:55, celkem upraveno 1 x.
ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,
Bubo,držím palec,at se Ti to podaří,v té Octavce to vypadá hooodně dobře 

Moje Zafirka 1,9cdti 88kw
Kdyby v budoucnu někdo potřeboval vědět , jaké je zapojení stropní lampy , dávám poznatky .
Vzal jsem dnes multimetr , rozdělal stropní lampu a zjistil jsem : stmívač je řešen regulovaným + , zapínání čtecích a hlavní lampy je řešeno přerušováním kostry . Nevím proč , ale na přívodu regulovaného + stmívače je po zhasnutí stále napětí 0,15V , proto je originál v lampě připájen malý odpůrek , aby to eliminoval . Pro moji potřebu samostat. vypínače se mě to zbytkové napětí nelíbí a za odpůrkem je tak titěrná cesta , že tam nejde pájet , rozhodl jsem se , že to celé napojím na středovou sufitku a bude to fungovat při otevření dveří na stmívač a samostatně se zapne vypínačem pro střední lampu se sufitkou . Dráty napájeny , protaženy sloupkem k nohám , zítra přidělám ledpásky a je finito .
Vzal jsem dnes multimetr , rozdělal stropní lampu a zjistil jsem : stmívač je řešen regulovaným + , zapínání čtecích a hlavní lampy je řešeno přerušováním kostry . Nevím proč , ale na přívodu regulovaného + stmívače je po zhasnutí stále napětí 0,15V , proto je originál v lampě připájen malý odpůrek , aby to eliminoval . Pro moji potřebu samostat. vypínače se mě to zbytkové napětí nelíbí a za odpůrkem je tak titěrná cesta , že tam nejde pájet , rozhodl jsem se , že to celé napojím na středovou sufitku a bude to fungovat při otevření dveří na stmívač a samostatně se zapne vypínačem pro střední lampu se sufitkou . Dráty napájeny , protaženy sloupkem k nohám , zítra přidělám ledpásky a je finito .
ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,
Dnes doděláno - funguje to na stmívač při otevření dveří a na zapnutí stropním vypínačem spolu s hlavní lampou . Čistě samostatně bez stropního osvitu jsem to nedělal . Na těch foto je to hůře vidět , v reálu je to pěkně osvětlené .
já je mám a svítí to skvěle bíle, dal jsem klasický s kuželovým rozptylem světladimi píše:Nevim nevim. Já zkoušel dát diody na osvětlení SPZ a nejde to.
EX Opel Astra H caravan
Bubo, ale k dokonalosti ti chýbajú ešte kovové pedále 

Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
vcera som skusal pasiky.este idu..
mala technicka..co sa stane ak to napojim priamo na baterku..a kostru,pretiahnem kable dovntra kabiny a dam na vypinac?rozmyslam ze nato stropne to nebude ono a nevynikne to ako by malo.ci sa mylim bubo?takto si to budem zapinat kedy chcem bez stropneho osvetkenia.
mala technicka..co sa stane ak to napojim priamo na baterku..a kostru,pretiahnem kable dovntra kabiny a dam na vypinac?rozmyslam ze nato stropne to nebude ono a nevynikne to ako by malo.ci sa mylim bubo?takto si to budem zapinat kedy chcem bez stropneho osvetkenia.
ASTRA H estate Z17DTH 74kw,COSMO
EX Astra H estate 08 1.9cdti 74kw ,vybava Catch me now ,Henrieta silver&black edition
EX ceed 1.4 Ex 2007
EX Astra H estate 08 1.9cdti 74kw ,vybava Catch me now ,Henrieta silver&black edition
EX ceed 1.4 Ex 2007
Na přímo z baterie bych to nedával . Vem el. z lapičky osvitu z kastlíku - auto má ( nevím , jak se to odborně jmenuje ) - postupné odpojování napětí po určitém čase ( asi 20min - nevím přesně ) , když by jsi zapomněl někde něco puštěného , nebo svítit . A přímo z baterie , kdyby jsi to zapomněl zhasnout , tak by to nic neodpojilo . Ta lampička v kastlíku chráněná je . Ale budeš při napojování muset vyndat kastlík ( alespoň si zkusíš , jak se to dělá , když se mění pylák
) A samostatný vypínač tam kliďo dej , místečko a přístup pro montáž jsem měl namyšleno vlevo dole od volantu v tom šikmém plastu - přístup od pedálů po sundání plastového krytu u výdechů . Vypínače se dají sehnat pěkné - buď tlačítkové , nebo kolébkové s podsvitem .

super dik..este jedna otazocka kadial si tahal kable?co sa mi mari tak pod A stlpikom? treba dat dole ten plast s tym logom airbag ze..ide to lahko?asi to dam cez spolujazdcovu stranu..len kedy sa dotoho pustit..hmmm
ASTRA H estate Z17DTH 74kw,COSMO
EX ceed 1.4 Ex 2007
EX ceed 1.4 Ex 2007