Výměna skla světlometu

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
kisond

Výměna skla světlometu

Příspěvek od kisond » 17 bře 2013, 21:01

Zdravím všechny,
Na své Astře mám popraskané sklo (je to spíš speciálně lakovaný plast, než sklo).
Dotaz zní, dá se nějakým způsobem vyměnit pouze toto sklo, nějak to odlepit od světlometu a pak zase nové vlepit. Mám možnost koupit poškozený celý světlomet tem má právě dobré to sklo tak bych to jenom prohodil, pokud by to šlo. Na foru Astra G se něco kolem toho řešilo, tady ne tak se ptám, jestli se to dá nějak dementovat.
Dík za info.

Reklama

power2

Re: Výměna skla světlometu

Příspěvek od power2 » 17 bře 2013, 21:02

Všecko se dá, ale je s tím tolik práce, že si radši kup celý světlo. Je to k sobě přitavený

nsRED

Příspěvek od nsRED » 17 bře 2013, 21:05

Ja som po búračke trocha som nazbieral skúsenosti a z mojich sa to nedá.
Teda ja som nenašiel nikde kde kúpiš len ten ochranný plast. A to som hladal vtedy úkrutne hodiny okolo auta.
Ak máš obyčajné nahradí ho Hella za 72 eu. nový komplet svetlomet 8-) poväčšinou bez motorčeka
Astra H 2008 combi 1.7 CDTI 74 kw

Frydex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 17 bře 2013, 21:09

To jo, není to vůbec jednoduché. Když to někdo dal dohromady tak to musí jít rozdělat, ale tady to je fakt problém. Je to slepené dalo by se to podle mě jen za tepla rozdělat, ale bál bych, že to stejně ve finále zlomím.
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...." Obrázek

irmscher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od irmscher » 17 bře 2013, 21:13

nahřejvat horkovzduškou a po lehounku zkoušet odlepit,dělal jsem tak již jiná světla,?Je to pakárna a nemusí se to povést.Zpět to jde přilepit silikonem..
http://www.astraopc.estranky.cz/ Astra OPC
na peklo se zvoní tlačítkem SPORT

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father » 17 bře 2013, 22:46

Nedestruktivne to nejde. To cim je to slepene nejde roztavit ani v troube. Je to nejaka guma, ktera proste netece.

Jedine stare sklo vyrezat. Delal jsem to a je to desna pakarna.

kisond

Příspěvek od kisond » 18 bře 2013, 06:48

A to jsem právě nechtěl slyšet. Já alespoň doufal, že bude alespoň špetka naděje, že to půjde.
Na to raději kašlu, odštípnu kousek toho skla a světlo se začne potit nebo začne do něho zatékat.
Půjdu tedy cestou výměny celého světlometu. Stejně jsem se obával, že bych musel tak či tak vyndat světlo z auta takže to už je lepší tam dát nové.
Náhodou neprodává tady někdo pravé světlo r.v. 2009 (prostě tu novější verzi, nejsem si jistý jestli ten světlomet prošel nějakými změnami), klidně i starší za rozumnou cenu :)
Dík všem za odpovědi.

Samothe
Moderátor

Příspěvek od Samothe » 18 bře 2013, 17:36

Odpovědět