Zdar pani,
Ja by som nedoporucoval na zimu elektrony (ale to je moj nazor). Mozno elektrony budu na pohlad OK ... ale styk elektronov a zeleznych srobov (je tam rozdiel potencialov tychto kovov) + sol je velmi zla kombinacia ... a idealne na koroziu. Ak by ti to odkorodovalo par desatim mm tak sa ti o nieco uvolnia sroby ... samozrejme extrem by mohol byt uvolnenie srobov uplne ...
Dalej ak nahodou budes musiet pouzit retaze - ja sa dost pohybujem na vysocine tak to sem tam pouzivam ...
Nevies ako sa chovaju elektrony v chladnom pocasi ... nevies aka je to zlatina - ci to neni nahodou moc krehke (elektronov na zimne obdobie sa to asi netyka). Najdes do jamy a znicis ich. Silnice v CR nie su best. Ale ty musis vediet kde jazdis.
Urcite elektronom nerobia dobre tepelne soky ... mas vonku -20°C a zacnes intenzivne brzdit kde sa ti to zahreje na 60°C a viac stupnov ... Mas absolutne nechranene brzdove kotuce, lahko sa ti tam dostane sneh / voda a lad ... a ked tam mas tenku vrstvu ladu, tak si vies predsatvit co sa bude diat ked zacnes brzdit ... len o par metrov (mozno iba cm) sa predlzi brzdna draha - ale kde zalezi na cm tak je to vela ...
Prave preto ja volim na zimu plechace lebo viem kde jazdim (vysocina), na akych silnicich jazdim (v hroznom stave, hlavne ku koncu zimy). Davam plechace 15" 195/65. - lepsie absorbuju nerovnosti, mozem dat retaz ked budem potrebovat alebo ked pojdem do hor a pod. Ber to ako moj nazor, ty by si sa mal rozhodnut podla svojich podmienok.
Prajem pekny den
M.
Elektrony v zimě
- MrMarian
- Kontaktovat uživatele:
Re: Elektrony v zimě
Opel Astra H 1.6 16V 85kW Z16XER Enjoy 7/2009 sedan
+ Sada Enjoy Plus, Metalická barva, Rádio CD30 MP3 - 7repro, Přední mlhová světla, Ráfky z lehkých sliltin, Palubní počítač, Tempomat, ....

+ Sada Enjoy Plus, Metalická barva, Rádio CD30 MP3 - 7repro, Přední mlhová světla, Ráfky z lehkých sliltin, Palubní počítač, Tempomat, ....

- Reklama