hazmecova Aja - Astra Caravan 1.7 CDTi 74kW

Odpovědět
hazmec

Re: Opel Astra Caravan 1,7 CDTi 74kW - hazmec

Příspěvek od hazmec » 05 kvě 2012, 22:47

Po delší době přidám pár novinek. Cca před měsícem dodělána světla pro denní svícení.
denní režim.JPG
mřížka se světly.JPG
Autí přezuto na letní liťáky 205/55 R16, v předu zůstaly starý kola Pireli co byly s autem - mají ještě cca 4mm, dozadu kvůli financím přišly starší funglovky Dunlop ( bohužel staršího data výroby ).
Koupena plastová vana do kufru - takže alespoň nebude z hafíka tolik bince na kobercu v kufru, velké díky všem uživatelům co mi poradili zde na fóru.
DSCF2015.JPG
Opel Astra H Caravan 1,7CDTi 74kW Z17DTH 2/2005 Elegance
http://forum.cars.cz/opel-astra-h/viewtopic.php?f=41&t=3557
OPCOM China Clon

Reklama

power2

Příspěvek od power2 » 05 kvě 2012, 23:12

Ta špinavá sedačka vypadá hrozně :?

hazmec

Příspěvek od hazmec » 05 kvě 2012, 23:51

Power2: špinavá sedačka ? To kdybys viděl jak vypadá teď auto z venku, co nám kopou na ulici novou elektriku, tak umývám 2x tejdně a stejně je to boj s větrnými mlejny. S interiérem je to horší - auto má naskákáno a a i když jej vyčistím, ten pitomej mikroplyš je po tejdnu stejnej, jak kdyby se na tom nic nedělalo, chytá se na to každý smítko.
Postupně na autě opravuji co se dá - předchozí majitelé se k autíčku nechovali tak jak by si astřička zasloužila. Bohužel každá blbost na Opla stojí ranec. Skrz finance řeším prvně banální věci provizorní opravou, a když budou později finance vyřeší se výměnou.
Oprava poškozeného těsnění v kufru - po předchozí zkušenosti s podobně poškozeným těsněním na Bčkové Corse, kde jsem roztržené těsnění přelepil záplatou z duše kola, jsem opravu na Astře řešil podobně. Na Corse to drží i po 5 letech.
roztržené těsnění
roztržené těsnění
opraveno
opraveno
Výměna rádia za CD 70 Navi - prozatím jen spárováno, provozuji bez navigace. Musí se dodělat ještě nová GPS anténa, chlazení k rádiu ( objednáno ) a propojit kábl k čidlu ABS (tuším). Chtěl jsem dodělat češtinu do menu, ale mám prý smůlu skrz starý GID :(
CD70 Navi
CD70 Navi
OPCOM China Clon

hazmec

Příspěvek od hazmec » 14 led 2013, 23:16

Po delší době pokračuji postupném upgradu Astry.
Před půl rokem jsem instaloval GPS anténu, dočasně pouze magnetickou umístěnou na palubce, a dodělal tlačítkovou lištu s tlačítkem SPORT - sprovozněno vypínání ESP, režim SPORT sice nefachá, ale to mě nějak netrápí, hlavní záměr montáže splněn. Nyní jsem tuto lištu odebral a připravuji Aju na dodělání výhřevu sedadel. Kabely v palubce sou, REC podporuje, žlutý relé jsem osadil, bohužel kabeláž k sedadlům není natažená, ale chci to.
Dečky už jsou doma, pro novou lištu jsem si byl dneska. Tak jsem se odpoledne pustil do první fáze - osazení lišty. Inspirován vojtouvojtou a dalšími klubáky jsem se rozhodl ušetřit zhruba litřík a pustil jsem se do vybroušení otvorů pro tlačítka. Dílo se celkem zdařilo.
vymezení rozměrů
vymezení rozměrů
102_0923.JPG
Lišta osazena, a vše svítí jak má.
Zítra bych se chtěl, pokud zbyde čas, pustit do instalace deček. Velké díky RomanoviK za vyšroubování šroubů sedadel. Jeden šroub, ve snaze vyšroubovat to doma, jsem zničil totálně, mrcha nechtěla povolit, ale Roman mě zachránil.
OPCOM China Clon

Radoš92
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoš92 » 14 led 2013, 23:50

8-)
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER

Předchozí: Opel Astra G 1.8|X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi|Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC|Z20LET
Předchozí: Opel Astra G 2.0 Di|X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4|Z14XE

hazmec

Příspěvek od hazmec » 19 led 2013, 23:46

Tak dneska dokončena druhá fáze dodělání výhřevu sedadel. Osazení deček do sedadel mám konečně hotový. Přední dedadlo řidiče byl celkem boj - neměl jsem potřebný vořech pro bity na ráčnu - nešlo mi vytočit pás ze zedadla, tak jsem řidičovo dělal prakticky celé v autě v úzké garáži s mizerným osvětlením. Druhé sedadlo už šlo ven a to pak byla brnkačka, až na ty záda co mě chytly.
Dečky osazeny
Dečky osazeny
Tak sedadla nachystána na zpětnou montáž do auta.
sedadla hotova
sedadla hotova
Až budou v autě, přijdou ještě vyčistit, ten mikroplyš pochytal snad všechen prach z dílny.

Zítra, pokud povolí záda, se pustím do rozplétání svazků pro dodělání kabeláže. Kabeláž mám jen zapůjčenou, abych si vytahal potřebné kablíky.
krabice se svazky na rozpletení
krabice se svazky na rozpletení
OPCOM China Clon

silver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silver » 20 led 2013, 11:25

8-) 8-) dobra praca sefe!!
ASTRA H estate Z17DTH 74kw,COSMO
EX Astra H estate 08 1.9cdti 74kw ,vybava Catch me now ,Henrieta silver&black edition
EX ceed 1.4 Ex 2007

Samothe
Moderátor

Příspěvek od Samothe » 20 led 2013, 11:33

klobouk dolů tohle bych do kupy nikdy nedal :D 8-)

hazmec

Příspěvek od hazmec » 21 led 2013, 21:26

Tak včera záda povolila, tak jsem dopoledne rozpletl kablíky ze starého svazku. Všem co nemáte kabeláž, a chystáte se jít do natahování, doporučuji si sehnat starej svazek a vyplést to z něj. Díky tomu jsem měl přesně kablíky správný délky a tam kde mají být. Práci jsem měl ulehčenou tím, že mi Roman prve vyndal piny z konektorů X1, šedého konektoru u REC a obou konektorů sedadel. Konce jsem si označil štítky abych to při montáži nespletl. Odpoledne jsem se v Garáži při svitu stolní lampy a topidla v kufru pustil do tahání kabelů v autě, no neudělej-to když už byly sedadla venku. Pokud si chcete dosytosti zanadávat doporučuji všem tahání kablíku pod kobercem - jo koberec pod sedadlem řidiče to byla celkem ještě sranda, ale i přes půlku rozebranýho středovýho panelu, jsem nebyl sto ty pitomý káble vést tudy, kudy by měli podle origo vzoru vést. Ten plastovej "bazmecht" na svazky vede kamsi pod řadičku či co, a to se mi rozdělávat fakt nechtělo, tzn. ulehčil jsem si to, že mám kablíky protáhlý přes středový panel pod kobercem před konektorem diagnostiky, zem je vyvedená pod řadící páku. Ke konektorům X1 a REC to natažení byla už sranda. U konektorů jsem nechal volný konce na připojení a stáhl páskou. Nastrojil jsem zpět interiér, kromě plastového boku kryjící konektor X1 pro volný přístup ke konektoru X1, a nahodil sedadla.
Dnes jsem se vydal k Romanovi, aby mě zapojil nachystanou kabeláž, neměl jsem schémata ke konektorům, tak jsem to nechal na něm + naprogramování Techem. Když už jsem tam byl, tak mi aktualizoval softík řídící jednotky ve snaze oživit ten stále nefunkční SPORT. Ale někde je furt zádrhel - nějaká jednotka se tomu stále nelíbí, to se dořeší snad příště.

A mám to hotový - hřeju si prcinu - heč. :D

Závěrem velký poděkování RomanoviK za zprovoznění výhřevu a poskytnutí instalačního materiálu.
Naposledy upravil(a) hazmec dne 21 led 2013, 22:05, celkem upraveno 1 x.
OPCOM China Clon

Frydex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 21 led 2013, 21:32

Pěkná práce.... kabely, to je dycky opruz..
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...." Obrázek

Odpovědět