Špatná nafta = problémy?
Špatná nafta = problémy?
Ahoj, před 14 dny jsem vzal zřejmě shitovou naftu na nejmenované pumpě v Rudné u Prahy, další den ráno se mi rozsvítila servisní kontrola, pak naštěstí při dalších startech už ne a jak začly mrazy, začlo houkat turbo - teď po oteplení zase jako dřív pohoda a ticho. Je možné, že voda z nafty někde zamrzla a dělalo to bordel? Může se špatná nafta projevit i takhle v turbu? Omlouvám se za asi pro někoho dementní dotazy...
- Reklama
Re: Špatná nafta = problémy?
nerozumiem prečo sa pýtaš, ked sam si nato prišiel "shitovu naftu"
stoji ti to zato , skušať takto motor?
stoji ti to zato , skušať takto motor?
ASTRA H CARAVAN 1.7 CDTI 59kW/80 koní
chiping 74 KW/ 100
Diagnostika OP-COM , aktivácia komfortných funcií
chiping 74 KW/ 100
Diagnostika OP-COM , aktivácia komfortných funcií
Nestojí. Ale holt jsem tam jednou natankoval. Poprvé. Jinak beru jen "lepší", alespoň psychologicky, od OMV. Může to být tím? Asi ano.
- nedy666
- Kontaktovat uživatele:
V pohodě. Pumpu na Rudné tam znám nevím no ja tam do nového auta radši netankoval případně tam něco k tomu přílít, ale se starými vozy jsme tam jezdili, ale jinak ale to houkání turba mám taky, myslím že tady mnozí, když jsou nízké teploty pak po zahrátí motoru to zmizí, taky jsem se toho obával, ale nevím nic to nedělá. Auto mám přes rok a turbo v pohodě budu mít koncem roku natočeno 50tis Km
Opel Zafira B; 1.7CDTI 92kw, r.v. 2010 Ecoflex, automat. svícení, zamyk. po rozjezdu atd...
Jo to turbo bude ok kdyz je studenej motor tak me taky houka
kdyz se ohreje tak uz jen svisti a je na nem najeto 220 000
na naftu je tohle auto zatracene haklivy na to si musis davat pozor ja vzal jednou jinde nez beru normalne a nejdriv to vypadalo ze nedojedu ani domu nastesti sem ty nafty vzal malo a jinde jsem dotocil "lepsi" naftu a bylo vse ok 

Opel Vectra B 1,6 16V 74kw 1999
Opel Zafira B 1,9 8V CDTI 88kW 2006
Opel Zafira B 1,9 8V CDTI 88kW 2006
Houkání turba při nižších teplotách je naprosto normální. Hlavně mu nepřitápěj. 

[url=http://forum.cars.cz/opel-astra-h/viewtopic.php?f=38&t=4853]
Ahoj, tak už je to OK, turbo pročištěno a nic nepíská. Zřejmě jsem nabral podle technika bordel, na Šafránce v Rudné, poprvé jsem jel jinam než Shell/OMV/Benzina a problém. Už nikdy více...