1.6 16V twinport 77kW
Re: 1.6 16V twinport 77kW
Pueblo nemůže to také dělat volné uložení klapek sání twinport?
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
- Reklama
To právě netuším. Dneska na to zkusím juknout, ale obávám se, že nic nevyjukám. Ale díky za typ, za každej nápad nebo radu budu vděčnej 

co vše se u tohoto motoru mění při "rozvodech"?
hlavní rozvod - 2x kladka + řemen
pomocný rozvod - řemen a kladka?
Jak dlouho vydrží ta vodní pumpa? Má smysl ji tam při 120t km nechávat?
hlavní rozvod - 2x kladka + řemen
pomocný rozvod - řemen a kladka?
Jak dlouho vydrží ta vodní pumpa? Má smysl ji tam při 120t km nechávat?
řeším Oply, ale mám Volva :-)
Tak přidávám informac, co jsem zjistil, aby to kdyžtak někoho dalšího s tímhle motorem nevyděsilopueblo píše:Dneska jsem začal pozorovat jeden zvuk, kterej si neumím vysvětlit. Píšu sice dneska, ale jak dlouho se to děje říct neumím. Popojížděl jsem dneska po městě a okolí a protože jsem nechtěl na ty pojížďky zapínat klimu, stáhnul jsem okýnka a to kjsem asi neměl dělat, byl bych klidnější![]()
Když jedu na tempomat nebo i jen tak s nohou na plynu abych uderžel stálou rychlost, motor "cvrdliká". Je to takovej ten zvuk, jako když u starý 120ky bylo málo otáček a moc plynu..... Jakmile plyn přidám, tedy chci po autu aby zabralo, přestane to. Zkoušel jsem i podřadit aby bylo víc otáček i naopak, ale pořád stejný. Jakmile po motoru chci málo výkonu, cvrdliká a jak mu šlapu na krk, v pohodě.
Prosím o radu, co to je, co to způsobuje, případně jestli to taky někdo pozoruje. Auto jinak jede normálně, svižně, žádnej problém...

Pátral jsem a nakonec jsem to našel. Je to EGR. Jakmile šlapu plnej plyn je EGR zavřenej, je ticho. Jakmile to jen tak šolíchám, EGR otevře a cvrdliká. Jel jsem jednu trasu 3x dokolečka. 1. jízda se zapojeným EGR = cvrdlikalo, 2. jízda s odpojeným EGR = ticho, 3. jízda pro jistotu zase zapojený EGR = cvrdlikalo. Ještě jsem koukal, jestli i při vypojenym EGR funguje Twinport a ten normálně šlapal, tedy jsem vyloučil, že by to mohlo bejt táhlo nebo klapky samotný, když to při 2. jízdě nedělalo.
Tak nevím, jestli se EGR zanedlouho odporoučí nebo co

Co si o tom myslíte? Denny, Romane, plííííís

-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj pořídil jsem také astru s tímto motorem ... co od něj mohu očekávat co znamená značení twinport ? mam 80 800km rozvody nechám ještě být vyměním olej a filtry , co ještě by jste doporučili ?
Astra H combi 1.6 77kw twinport
Twinport je systém variabilního sacího potrubí, které vyvinul Opel. Použil ho na motorech 1.4 66 kW a na 1.6 77 kW.
http://cs.autolexicon.net/articles/twinport/
http://cs.autolexicon.net/articles/twinport/