tretie brzdové svetlo

Od klimatizace až po xenony
Odpovědět
BrKap

tretie brzdové svetlo

Příspěvek od BrKap »

Som čerstvým majiteľom ojazdeného H-čka 1,6 16V Twinport r.v. 2005. Chcem sa spýtať, či je to správne a má to tak byť, že keď odstavím auto, zostane svietiť tretie brzdové svetlo. Nesvieti tak silno ako pri brzdení a po čase zhasne. Bývalý majiteľ mi na to odpovedal, „to nie je chyba, po určitom čase sa to vypne nakoľko je to funkcia, ktorú opel v roku 2005 do prvých oplov dával...“ Ak sa to tu už niekde riešilo tak :P
ASTRA H 1,6 16V twinport 2005
Reklama

silver
Kontaktovat uživatele:

Re: tretie brzdové svetlo

Příspěvek od silver »

no neviim nejako sa mi to nezda
ASTRA H estate Z17DTH 74kw,COSMO
EX Astra H estate 08 1.9cdti 74kw ,vybava Catch me now ,Henrieta silver&black edition
EX ceed 1.4 Ex 2007
pueblo

Příspěvek od pueblo »

Taky mám Z16XEP r.v. 2005 a nic takovýho mi to nedělá. Ani v OpComu jsem žádnou takovou variantu neviděl :?
mimar

Příspěvek od mimar »

Nepreráža Ti tam niekde prúd s vnútorného osvetlenia?
Astra H Caravan 1.7 CDTi, 59 kW, r. v. 2005
BrKap

Příspěvek od BrKap »

Zatiaľ neviem či tam niečo preráža.
Dnes som zistil, že to ostalo svietiť pri stlačení brzdového pedála (neviem či len pri tomto). Po tme, pre lepšiu viditelnosť som prišiel k autu, odomkol DO, stlačil brzdu. Zatiaľ všetko OK, brzdové svetlá sa rozsvietili ako majú. Pustil som brzdu, zamkol auto. Postupne zhaslo vnútorné osvetlenie a ŠPZ-ka a tretie brzdové ostalo svietiť tak zhruba na 1/3 intenzity. Pozvolna zhasínalo zhruba 8 minút až do úplného zhasnutia. Ja si tiež myslím, že to nie ja v poriadku :cry:
BrKap

Příspěvek od BrKap »

Po menšej odmlke sa vrátim k môjmu záhadnému svieteniu.
Skontrolované káble,ukostrenia, žiarovky, všetko vyzerá v poriadku. Bol sa mi na to pozrieť aj taký, čo tomu rozumie trocha viac ako ja. Jeho konštatovanie a moje otázky.
Môže byť chyba v treťom svetle? Keď sme tam dali žiarovku, tá pustením brzdy zhasla, origo LETkové ostáva svietiť. Je tam nejaký zbytkový prúd ktorý žiarovka "minie" a letkám to trvá dlhšie. Keď som však skúšal svetlo na beterke, to zhaslo.
Alebo je problém v RJ.
Alebo niekde inde?
Zatiaľ to mém prepojené tak, že pred LED mám žiarovku, ktorá svieti spolu s brzdami a potom mi všetko zhasne ako má.
jour
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jour »

Problem bude asi v LED ziarovke, ktora nie je schopna stmievania ako klasicka vlaknova ziarovka. Odporucam vymenit za klasicku ziarovku a problem by mal byt odstraneny.
Melanie - Astra Classic III. 5-dv. A16XER
Odpovědět