tretie brzdové svetlo
tretie brzdové svetlo
Som čerstvým majiteľom ojazdeného H-čka 1,6 16V Twinport r.v. 2005. Chcem sa spýtať, či je to správne a má to tak byť, že keď odstavím auto, zostane svietiť tretie brzdové svetlo. Nesvieti tak silno ako pri brzdení a po čase zhasne. Bývalý majiteľ mi na to odpovedal, „to nie je chyba, po určitom čase sa to vypne nakoľko je to funkcia, ktorú opel v roku 2005 do prvých oplov dával...“ Ak sa to tu už niekde riešilo tak 

ASTRA H 1,6 16V twinport 2005
- Reklama
Re: tretie brzdové svetlo
no neviim nejako sa mi to nezda
ASTRA H estate Z17DTH 74kw,COSMO
EX Astra H estate 08 1.9cdti 74kw ,vybava Catch me now ,Henrieta silver&black edition
EX ceed 1.4 Ex 2007
EX Astra H estate 08 1.9cdti 74kw ,vybava Catch me now ,Henrieta silver&black edition
EX ceed 1.4 Ex 2007
Taky mám Z16XEP r.v. 2005 a nic takovýho mi to nedělá. Ani v OpComu jsem žádnou takovou variantu neviděl 

Nepreráža Ti tam niekde prúd s vnútorného osvetlenia?
Astra H Caravan 1.7 CDTi, 59 kW, r. v. 2005
Zatiaľ neviem či tam niečo preráža.
Dnes som zistil, že to ostalo svietiť pri stlačení brzdového pedála (neviem či len pri tomto). Po tme, pre lepšiu viditelnosť som prišiel k autu, odomkol DO, stlačil brzdu. Zatiaľ všetko OK, brzdové svetlá sa rozsvietili ako majú. Pustil som brzdu, zamkol auto. Postupne zhaslo vnútorné osvetlenie a ŠPZ-ka a tretie brzdové ostalo svietiť tak zhruba na 1/3 intenzity. Pozvolna zhasínalo zhruba 8 minút až do úplného zhasnutia. Ja si tiež myslím, že to nie ja v poriadku
Dnes som zistil, že to ostalo svietiť pri stlačení brzdového pedála (neviem či len pri tomto). Po tme, pre lepšiu viditelnosť som prišiel k autu, odomkol DO, stlačil brzdu. Zatiaľ všetko OK, brzdové svetlá sa rozsvietili ako majú. Pustil som brzdu, zamkol auto. Postupne zhaslo vnútorné osvetlenie a ŠPZ-ka a tretie brzdové ostalo svietiť tak zhruba na 1/3 intenzity. Pozvolna zhasínalo zhruba 8 minút až do úplného zhasnutia. Ja si tiež myslím, že to nie ja v poriadku

Po menšej odmlke sa vrátim k môjmu záhadnému svieteniu.
Skontrolované káble,ukostrenia, žiarovky, všetko vyzerá v poriadku. Bol sa mi na to pozrieť aj taký, čo tomu rozumie trocha viac ako ja. Jeho konštatovanie a moje otázky.
Môže byť chyba v treťom svetle? Keď sme tam dali žiarovku, tá pustením brzdy zhasla, origo LETkové ostáva svietiť. Je tam nejaký zbytkový prúd ktorý žiarovka "minie" a letkám to trvá dlhšie. Keď som však skúšal svetlo na beterke, to zhaslo.
Alebo je problém v RJ.
Alebo niekde inde?
Zatiaľ to mém prepojené tak, že pred LED mám žiarovku, ktorá svieti spolu s brzdami a potom mi všetko zhasne ako má.
Skontrolované káble,ukostrenia, žiarovky, všetko vyzerá v poriadku. Bol sa mi na to pozrieť aj taký, čo tomu rozumie trocha viac ako ja. Jeho konštatovanie a moje otázky.
Môže byť chyba v treťom svetle? Keď sme tam dali žiarovku, tá pustením brzdy zhasla, origo LETkové ostáva svietiť. Je tam nejaký zbytkový prúd ktorý žiarovka "minie" a letkám to trvá dlhšie. Keď som však skúšal svetlo na beterke, to zhaslo.
Alebo je problém v RJ.
Alebo niekde inde?
Zatiaľ to mém prepojené tak, že pred LED mám žiarovku, ktorá svieti spolu s brzdami a potom mi všetko zhasne ako má.
- jour
- Kontaktovat uživatele:
Problem bude asi v LED ziarovke, ktora nie je schopna stmievania ako klasicka vlaknova ziarovka. Odporucam vymenit za klasicku ziarovku a problem by mal byt odstraneny.
Melanie - Astra Classic III. 5-dv. A16XER