cena v bazaru a dph?
cena v bazaru a dph?
zdravim chci se zeptat kolega koupil auto v bazaru cca 200 000kc s dph fizycka osoba, prodejce se ho zeptal zda-li muže uvest jako kupni cenu jen častku 170000kč do smlouvy ,asi jako bez dph ,ale kupujicimu to pry muže bejt jedno je to pry pro něho jako prodavajiciho lepši to takhle uvest s.r.o., muže někdo vysvětlit proč to ?
astra h Z 16XEP Twinport n JOY 2004 SPORT OP-COM XENONY AFL
- Reklama
Re: cena v bazaru a dph?
zeby tym padom predavajuci platil nizsiu dan z prijmu ? Osobne by som do toho asi nesiel, lebo v pripade ak sa objavi nejaka vada a v konecnom dosledku bude potrebne vratit vozidlo predavajucemu, tak on ti vrati len cenu na zmluve.
Opel Astra J ST 1,4T 103kw LPG ( A14NET ), 12/2013
Opel Astra H, hatchback, 1,9 CDTi, 88 kw, Z19DT, r.v. 3/2006
No jasně tady ta eventualita,ale jinak už nic ne ?že mu jako prodal auto bez dph, kupujiciho todle zajimat nemusi aby neměl někde nějaky popotahovačky s tim dph ale to asi ne, za to zodpovida ten bazarnik?
astra h Z 16XEP Twinport n JOY 2004 SPORT OP-COM XENONY AFL
Podle mě to s DPH nemá vůbec nic společného. Pro bazaristu je prostě lepší pro finančák vykázat, že na autě vydělal např. 10.000,- a ne skutečných 40.000,-. Nebo dokonce pro finančák vykáže, že na autě prodělal 10.000,- a ve výsledku vydělal 20.000,-. Bazarista se prostě snaží si snížit základ daně z příjmu seč může... Pokud je kupující fyzická osoba nepodnikatel, tak mu to opravdu může být asi celkem jedno jakou cenu má na smlouvě (mimo ten případ s reklamací).
a nebo až bude průser a auto by se mělo vracet tak řekne ale pane vy ste mi dal jenom 170tis...
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Přesně tak, já bych do toho nešelvojta píše:a nebo až bude průser a auto by se mělo vracet tak řekne ale pane vy ste mi dal jenom 170tis...

Tak, tak souhlasim s Vojtou a Solikem

... a so mnov nesuhlasi nik ?!milans píše:zeby tym padom predavajuci platil nizsiu dan z prijmu ? Osobne by som do toho asi nesiel, lebo v pripade ak sa objavi nejaka vada a v konecnom dosledku bude potrebne vratit vozidlo predavajucemu, tak on ti vrati len cenu na zmluve.

Opel Astra J ST 1,4T 103kw LPG ( A14NET ), 12/2013
milans píše:... a so mnov nesuhlasi nik ?!milans píše:zeby tym padom predavajuci platil nizsiu dan z prijmu ? Osobne by som do toho asi nesiel, lebo v pripade ak sa objavi nejaka vada a v konecnom dosledku bude potrebne vratit vozidlo predavajucemu, tak on ti vrati len cenu na zmluve.![]()
A s tebou