nesvieti kontrola svetiel, nejdú zapnúť hmlovky...

Od klimatizace až po xenony
Odpovědět
syncek5

nesvieti kontrola svetiel, nejdú zapnúť hmlovky...

Příspěvek od syncek5 »

Zdravím Vás páni, mám taký problém. Som tu nový, prešiel som už všetko čo sa na fóre dalo, skúšal vyhľadávať, ale zatiaľ som tu taký problém nenašiel.

Dnes ráno som naštartoval auto a po pár kilometroch jazdy som si všimol, že mi nesvieti kontrolka svietenia (taká tá zelená na palubovke). Auto som zastavil, skontroloval svietenie, stretávacie svetlá svietili a spolu s nimi parkovacie žiarovečky a diaľkových.

Auto som kúpil s nasledovným nastavením svetiel:

Na nule svietili stretávacie, na polohe parkovacích svietili parkovacie a po prepnutí na stretávacie svietili stretávacie.
Takže myslím, že bolo nastavené automatické svietenie, keďže to svietilo aj v polohe 0.

Teraz však vo všetkých polohách prepínača svietia stretávacie aj s parkovacími. Zistil som však, že sa nedajú zapnúť hmlovky, tlačítka nereagujú. Nefunguje ani zmena sklonu a ani nastavenie intenzity podsvietenia palubovky. Diaľkové páčkou pod volantom idú normálne.

V niektorých vláknach na fórach písali, že si ľudia môžu nevedomky vypnúť celodenné svietenie, tak som skúšal podľa nich, rýchlo prepnúť z nuly na zapnuté a späť, ako radili, nepomohlo... potom kombináciu 0-1 0-1-2-1-0 či tak nejak, ani to nepomohlo... Skúšal som odpojiť batériu, ako sa tu niekde písalo, ani to nepomohlo... Napojil som na PC, že skúsim cez OPCOM, bohužial pýta security code a pôvodný majiteľ kartičku nevedel nájsť...

Kontrolka ako taká vypálená nie je, lebo pri otáčaní kľúcika, keď idem štartovať, tesne pred zapnutím motora preblikne...

OPCOM zistil nasledujúce chyby, ktoré nešli vymazať...

V jednotke CIM:
B2657 - Illumination Circuit Malfunction
(04) - Present

V jednotke IPC:
B1456 - Automatic Light Switch Circuit Open
(05) - Present

B2662 - Parking Lamps Switch Circuit Open or High Voltage
(05) - Present

B2740 - Front Fog Lights Switch Circuit Open or High Voltage
(05) - Present

B2743 - Rear Fog Light Switch Circuit Open or High Voltage
(05) - Present

B3600 - Dimmed Illumination Switch Circuit High Voltage
(07) - Present

B3909 - Low Beam Switch Circuit Open or High Voltage
(05) - Present

a v jednotke DIS:
U2116 - Invalid Data from IPC (Instrument)
(71) - Present

Prosím Vás skúsenejších o radu... nerád by som hneď do servisu, ak by sa to dalo odstrániť doma... prípadne niekoho šikovného z okolia NM, PN, TN... Vopred ďakujem
Astra H Station Wagon 1.9 CDTI (Z19DTJ 88kW) 2005 Blueberry Gloria
Reklama

Kesi

Re: nesvieti kontrola svetiel, nejdú zapnúť hmlovky...

Příspěvek od Kesi »

Odpoj na chvíľu akumulátor ;)
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
syncek5

Příspěvek od syncek5 »

ako som už vyššie písal, odpojil som batériu na cca 5 minút a nepomohlo...
syncek5

Příspěvek od syncek5 »

Takže dnes som nakoniec išiel do neznačkového servisu... podľa vyjadrenia technika, bola vadná nejaká súčiastka na riadiacej doske, po výmene a následnom softvérovom nastavení, denné svietenie funkčné, ako aj všetky pôvodne nefunkčné prvky... Cena = 36,00 € v Opel Trenčín za zistenie security kódu (ktoré som nemal, ani pôvodný majiteľ ho nemohol nájsť) a 38,00 € výmena vadného prvku a nastavenie.

74,00 € je dosť, ale som rád, že to zas funguje... security kód sa zíde aj do budúcnosti, naštudujeme všetky nastavenia v china klone OPCOM-u...
Kesi

Příspěvek od Kesi »

Akože menil súčiasku na riadiacej doske?
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
syncek5

Příspěvek od syncek5 »

Neviem či menil nejakú súčiastku, alebo čo vlastne robil... vraj bol na nejaký nevýkonový výstup riadiacej jednotky (pravdepodobne nesprávne a neodborne, na nevhodnom mieste) pripojený bzučiak zederlocku, ktorý upozorňuje pri štartovaní na zamknutý volant, tým pádom bol ten výstup preťažený... a pravdepodobne po čase odišla nejaká súčiastka v tej riadiacej jednotke... aspoň tak mi to tvrdil ten technik... čo to konkrétne bolo a ako vypadá to neviem...

po oprave riadiacej jednotky už svietenie fungovalo a po vložení security kódu mi technik nastavil denné svietenie podľa mojich požiadaviek... a odporúčal mi, aby som tomu technikovi čo mi montoval zederlock už auto nedával do ruky... ono možno ten technik ktorý montoval zederlock to nemyslel zle, ale asi na niektorých značkách áut sa dá ten bzučiak napojiť na lepšie miesto a možno astru robil prvý krát... inak kolega má zederlock namontovaný tak, že pri uzamknutom volante nemôže naštartovať motor, takže niečo ako imobilizér...
Odpovědět