Zdravim,
kupil som jazdenu Zafirku a podla predajcu mu pri napojeni na diagnostiku vyhodilo chybu o slabom tlaku v kompresore klimatizacie. Bohuzial nemam presne znenie tejto chyby a bola vymazana.
Ked som auto preberal, po nastartovani blikala kontrolka zhavenia asi 30-40 km po ceste domov odvtedy sa uz neozvala (iba klasicky pri startovani).
Na chode auta sa porucha prejavuje tak, ze pocujem divne "vrcanie" v pravidelnych asi 10sek intervaloch a klima ma minimalny(nulovy vykon).
Inak mam na aute zatial nabehanych cca 300km a za tu dobu som asi 5-10 krat pocitil uplne jemne sklbnutie v rychlosti (akoby strata vykonu na desatinu sekundy). Neviem ci to s tym ale suvisi.
Nejaka napady na konkretnu chorobu klimy podla symptomov?
vdaka
Slaby tlak na kompresore klimatizacie
Slaby tlak na kompresore klimatizacie
Zafira B Z19DT COSMO 88kw
DVD90 navi EU 2009
DVD90 navi EU 2009
- Reklama
Re: Slaby tlak na kompresore klimatizacie
dnes som s tym bol v servise, klima nakoniec upravena a jednym malym vykricnikom.
Mechanik zistil, ze niekto natlakoval klimu na niekolkonasobne vyssi tlak akoby mala byt a ten divny zvuk bolo pravdepodobne vypinanie sa kompresora, aby sa neposkodil. Po znizeni tlaku v klime auto opat chladi.
V podstate mozem byt rad, ze sa to cele nepokazilo viac. Asi tolko o "odbornikoch" na klimu.
To jedno male ale: diagnostika ukazala, ze snimac teploty na kondenzatore ukazuje permanentne -40 celzia. Podla mechanika a odporucani diagnostiky, by sa ta teplota mala teplota pohybovat v normalnych medziach ( -5 az +40). Takze zaver bol, ze cidlo je vadne. Prekvapivo to vsak nema vplyv na funkciu klimy.
Mate niekto s tymto skusenosti?
pripadne vie niekto podarit ako sa najlahsie k tomuto cilu dostat na vymenu?
Vdaka
Mechanik zistil, ze niekto natlakoval klimu na niekolkonasobne vyssi tlak akoby mala byt a ten divny zvuk bolo pravdepodobne vypinanie sa kompresora, aby sa neposkodil. Po znizeni tlaku v klime auto opat chladi.
V podstate mozem byt rad, ze sa to cele nepokazilo viac. Asi tolko o "odbornikoch" na klimu.
To jedno male ale: diagnostika ukazala, ze snimac teploty na kondenzatore ukazuje permanentne -40 celzia. Podla mechanika a odporucani diagnostiky, by sa ta teplota mala teplota pohybovat v normalnych medziach ( -5 az +40). Takze zaver bol, ze cidlo je vadne. Prekvapivo to vsak nema vplyv na funkciu klimy.
Mate niekto s tymto skusenosti?
pripadne vie niekto podarit ako sa najlahsie k tomuto cilu dostat na vymenu?
Vdaka
Zafira B Z19DT COSMO 88kw
DVD90 navi EU 2009
DVD90 navi EU 2009