mrtvy zdvih pedala plynu

yasska

mrtvy zdvih pedala plynu

Příspěvek od yasska »

Ahojte,
pred tromi mesiacmi som si kúpil novú Astru H 5dv. / motor A 16 XER.
Doteraz som najazdil 2900km.
Doteraz som si však nezvykol na mrtvy zdvih pedála plynu. Ak auto stojí na mieste na voľnobeh tak sa ručička otáčkomera pohne (zo zákl. ot.) až keď stlačím
pedál o 8 až 9 mm. Doterajšie moje autá (Š120 / Favorit / Nissan Almera) reagovali po 1 až 2 mm - samozrejme že to boli lankové prevody ktoré som si vedel v
prípade potreby nastaviť sám.
Jazdiť s touto Astrou po meste (časté pohínanie, pomalá jazda / časté radenie rýchlostí...) je pre mňa trochu otravné - cítim sa ako začiatočník.

Buďte taký dobrí a poraďte mi či takýto pedál u Astry je štandartný - bežný alebo zájsť do servisu nech ho vymenia.

Ďakujem.
Reklama

martini

Re: mrtvy zdvih pedala plynu

Příspěvek od martini »

Todle to mne taky stve u Fka ten plyn zabiral hned ale tady u Hcka ten pozdni zatah je znatelny ale s tim asi nic neudelame asi jen rlacitko sport to docela resi :?
astra h Z 16XEP Twinport n JOY 2004 SPORT OP-COM XENONY AFL
corsaczek

Příspěvek od corsaczek »

No v první řadě u všech těch jmenovaných aut bylo mechanický spojení mezi pedálem a motorem, kdyžto Astra má už elektronický pedál (tak jako všechny auta dneska). Určitě je to je znát, ale oproti služební Audi to je v Astře řekl bych lepší.
Westler

Příspěvek od Westler »

Tak bud maji automaty plynovy pedal jinak serizeny nebo jsem si toho jeste nevsiml ;) Zkusim se na to zamerit a dam vedet.
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
power2

Příspěvek od power2 »

I já tam mám tak cca 1 cm vůli. Zvykl jsem si na to
yasska

Příspěvek od yasska »

Ďakujem za reakcie.
Vôbec ste ma nepotešili. Tak to vyzerá že sa s tým nadá nič robiť.
Akurát ste mi ušetrili čas kt. by som strávil vysvetľovaním v servise.

Mimochodom v Košiciach sú dva značkové servisy - predajne.
S jedným servisom (tam kde som kúpil auto) mám bohužiaľ zlé skúsenosti.
Až by niekto chcel tak mu môžem dať info aby išiel radšej skúsiť iný servis.

Ahojte
Martin.notoric

Příspěvek od Martin.notoric »

Zdravim. Mám sice Gčkovou Astru, ale ten samý problém. Asi tak půl cm pedál nereaguje vůbec, pak je tam takový jemný náběh který je sice dobrý třeba v zimě, nebo při popojíždění, ale než motor začne trochu víc zabírat, tak je to sešlápnutí tak 1,5-2 cm. Uvažuju, že tam dám nějakou zarážku na vymezení té vůle, ale asi to nebude zrovna legální, co? Z technický, kdyby si toho všimli, by mě asi vyhodili. Při nejhorším bych to před technickou sundal.
Jaký máte názor vy?
power2

Příspěvek od power2 »

Borci a co vám na tom vadí? Zvyknout se na to dá a má to asi taky nějakej svůj důvod. Já si toho všiml, ale nikdy mě to nevadilo.
vencator

Příspěvek od vencator »

Martin.notoric píše:Zdravim. Mám sice Gčkovou Astru, ale ten samý problém. Asi tak půl cm pedál nereaguje vůbec, pak je tam takový jemný náběh který je sice dobrý třeba v zimě, nebo při popojíždění, ale než motor začne trochu víc zabírat, tak je to sešlápnutí tak 1,5-2 cm. Uvažuju, že tam dám nějakou zarážku na vymezení té vůle, ale asi to nebude zrovna legální, co? Z technický, kdyby si toho všimli, by mě asi vyhodili. Při nejhorším bych to před technickou sundal.
Jaký máte názor vy?
Tak Gcko to ma jeste mechanicky zamer se na to :)u VB sem to upravoval nedavno a je to ok nebo ja sem to neupravoval ale rekl sem to mechanikovi a on to upravil takze ti bohuzel neporadim jak na to :) u zafiry to ma samozrejme torchu spozdeni ale ja jsem si na to rychle zvykl a ted uz mi naopak pri stlaceni tlacitka sport pripada ze to auto jede az moc....
Opel Vectra B 1,6 16V 74kw 1999
Opel Zafira B 1,9 8V CDTI 88kW 2006
Martin.notoric

Příspěvek od Martin.notoric »

vencator:
Asi ne. Mám auto z roku 2003. Ptal jsem se v Opelu a bylo mi řečeno, že je tam potenciometr kterej už má tak nastavenou dráhu. Schválně jsem se díval a žádný lanko jsem nenašel. Ten pedál je na takový, jak to říct, krabičce či co. Ale lanko tam stopro neni.
power2:
Já si dosud pořádně nezvyk.
Odpovědět