Ano, moc hezky popsane. Bohužel většina lidí toto nepochopí a odmítají si připustit, že i oni porušují předpisy. V čechách se media a policie dokážou bavit jen o rychlé jízdě. Pořád se ohání populárním výrazem pirát a ostatní přestupky se přehlížejí. To v těchto řidičích vyvolává dojem, že stačí jet předepsanou rychlostí a jsou z nich dobří řidiči.
Kdyby se proti těmto nešvarům bojovalo, tak by doprava zrychlila, byla by plynulejší a ubylo by i těch nervózních Trpišovských, kterým pak někde prasknou nervy.
Hlavně že se po dálnici prohání Passáty a odchytávaj lidi co jedou 160, ale že by dali někdy někomu pokutu za bezdůvodnou jízdu vlevo jsem neslyšel. A to je takovýc jezdců na dálnici víc, než těch rychlíků. Ale prostě schází zájem to řešit.
Nebo kdo znáte křižovatku Balabenka u Palmovky v Praze, tak to je tipický příklad toho projíždění křižovatky. Už se mě stalo i to, že jsem stál pod semaforem jako první, ale křižovatkou jsem projel až na třetí zelenou, protože byla pokaždé beznadějně a bezdůvodně zablokovaná. Prostě jsem tam dvě zelené jenom koukal a neměl kam jet. Jednou to zatarasilo spousta aut a podruhe si tam stoupnul přes celou křižovatku tramvajak s celou soupravou. Ikdyž je zcela evidentni, že se křižovatkou nedá projet, protože za ní je to ucpané, tak se tam z kolmého směru všichni nacpou ještě i na oranžovou a zůstanou stát v křižovatce. Když je pak vytroubíte, tak ještě rozhazujou rukama a krčí ramenama a ukazujou před sebe a asi tím chtějí říct "já za to nemůžu, co sem měl jinýho dělat, vždyť vidíš, že nemůžu jet dál dopředu". Jenže pak poodjedou a při další mojí zelený tam najedou zase další troubové, takže je to opravdu jen pocit bezmocnosti. Tuhle sem tam videl jednoho chlapa v náklaďáku, kterýmu ujeli nervy a jak stál první na semaforech, tak se na plnej plyn rozjel na to auto co ho blokovalo a celou dobu troubil. Na poslední chvíli dupnul na bzdu a zastavil se tak 20cm od jeho boku. Snad si to ten trouba v osobaku pamatuje na věky.
A myslite si, že tam s tím policajti něco dělaj? Stačilo by týden tam postávat 5 cajtů a po každé červené je všechny vypokutovat a hodně rychle by se lidi naučili chovat se tam normálně. Jenže policajti místo toho čekaj skovaný v okolních ulicích a sledujou, jestli se někdo náhodou nesnaží tu křižovatku objet a když u toho odbočí do zákazu, nebo projede 10m v protisměru, tak pokutujou. Nedavno tam takhle chytili kolegu, tak jim řikal, že kdyby si šli stoupnout o 200m dal na tu velkou křižovatku, tak to tudy lidi nemusi objíždět a tenhle přestupek by se nestal. Čuměli jak trumpety a že prý je šéf posílá sem.
A vo tom to je. Já vím, že předjíždět z prava je špatné, ale když se u nás jezdí vlevo jak v anglii, tak už mě zbývají na výběr jen dvě věci. Buď se začnu chovat jako ti co jezdí bezdůvodně vlevo, zařadím se za ně a pojedu taky bezdůvodně vlevo, nebo holt pokračuju dál ve svém pruhu a podjedu ho. V obou případech kvůli takovému jezdci musím porušit předpis. V podstatě nemám na výběr.