Opel EPC 01.2009-virtual machine image (no install required)

Co se jinam nehodí pište sem
FerdaXXL

Opel EPC 01.2009-virtual machine image (no install required)

Příspěvek od FerdaXXL »

Hoj všem, nerad bych zde šířil paniku, ale zjistil jsem jednu nepříjemnou věc. Na internetu je už ke stažení nová verze OPEL EPC 2009 s označením „Opel EPC 01.2009 - virtual machine image (no install required)“ Instalace je jiná než u předchozí verze 2008, že se nemusí fyzicky odpojovat optické mechaniky a instalovat SW Daemon tool.

Zjednodušeně to funguje tak, že si ve vašem počítači vytvoříte (nainstalujete) ještě jeden operační systém tzv. virtuální takže to je windows ve windows zjednodušeně řečeno. Celý virtuální windows a EPC to je kompletně v ruštině. Samotné EPC se dá přepnout do českého jazyka. Samotné EPC funguje dobře a jsou tam i starší auta a i nová Insignie. Po nainstalování a zprovoznění tohoto SW jsem zjistil, že se operační systém snaží pořád na pozadí připojovat jedním portem na neznámý server. Toho si normálně nevšimnete, pokud neskenujete porty v PC pomocí FW (firewallu). Takže i když jsem mu to pomocí FW zakázal pořád se tam snažil připojovat ( dost často a neustále). Podle mě tento SW obsahuje malware , spyware a proto jsem to celé okamžitě odinstaloval.

Po odinstalování tohoto SW se Windows chovají nestandardně a když pustím IE a otevřu nové okno automaticky mi někdy vyskočí samovolně nechtěné wokno „NA POZADÍ“ které se zase snaží připojit na neznámý server na internetu. Proto osobně říkám, že používání tohoto SW je životu nebezpečné. BOHUZEL Takže jsem projel PC antivirem NOD32 který patří mezi ty nejlepší a při hloubkové kontrole našel vir. Nic jiného jsem teď neinstaloval. Takže si na to dejte pozor.

Nevím jak dalece se v tom vyznáte, ale zjednodušeně to funguje tak, že si do PC nainstalujete SW o který máte zájem. Ten v sobě obsahuje ještě jiný (skrytý) SW, který se taky nainstaluje bez našeho vědomí a ten si začne z internetu po částech na pozadí bajt po bajtu stahovat svoje data alias SW (malware, spaware), který až dosáhne patřičné velikosti se sám nainstaluje a může z našich PC odesílat citlivá data. Osobně doporučuji tento SW neinstalovat a nebo okamžitě při nestandardním chování woken přeinstalovat celý systém.
Opel Astra H SEDAN - Enjoy 1.6XER 85 kW, Silver lighthing, Tempomat atd ....

Jako malej, to sem býval dost namyšlenej. Ale teď, teď už nemám žádnou chybu....

sori sa chibi a hrupki ...
Reklama

Oton
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Opel EPC 01.2009-virtual machine image (no install required)

Příspěvek od Oton »

hmmm!tak to je na me trochu moc!instalovat windovs do windovsu teda fakt neumím!to je škoda ze to stojí za ho.no!tesil jsem se na to.ale vykašlu se na to!kdyz to říkáš ty,protoze asi urcite vys o čem mluvís.stejne tak přemýšlím že mi to bylo tak nejak naprd. :roll:
FerdaXXL

Příspěvek od FerdaXXL »

No já se taky moc těšil, že tam bude náš sedánek  Ale ta radost mě záhy přešla. Doufám, že se na trhu objeví jiný katalog 2009. Kdyby byl zájem můžu sem hodit IP adresy těch serverů kde se nachází ty červy. Hned jsem si je přidal na blacklist.

Jako malej, to sem býval dost namyšlenej. Ale teď, teď už nemám žádnou chybu....

Oton
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oton »

doufam ze mi ty červíky nekdy nepošleš! :lol: :mrgreen:
FerdaXXL

Příspěvek od FerdaXXL »

Tobě Otone nikdy .... ;) :lol:

Oton
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oton »

Ale kdyby jsi někdy narazil na ten soft někde jinde a jelo to v pohodě!Tak dej pleas vědět!Ale bez červů!!!Nemám totiž červy rád!Už jsem tím měl párkrát zaliskanej počítač! :lol: ;) :mrgreen:
majkp

Příspěvek od majkp »

Cervici? Dyk sou to takovy neskodny sviratka...

Obrázek
Solik

Příspěvek od Solik »

FerdaXXL: Ten image je pro VMware nebo pro MS VirtualPC? Když tu virtuální mašinu nastavíš tak, že nebude mít žádnou síťovou kartu, tak by se ti do hostitelského systému nemělo nic dostat...
FerdaXXL

Příspěvek od FerdaXXL »

nemělo ...., ale dostane. Na ruský programátory je třeba si dát velký pozor. Tak to vyzkoušej ... :lol:

Solik

Příspěvek od Solik »

Docela mě to zajímá, mrknu na to :)
Odpovědět