prepaluje ziarovky

Od klimatizace až po xenony
sekiller
Kontaktovat uživatele:

prepaluje ziarovky

Příspěvek od sekiller »

vyse roka som nemusel menit jedinu ziarkovku na aute, zrazu sa mi v zadnom lavom svetle vypalili hned 2. Vymenil som ich a prekvapivo sa jedna z nich hned vypalila, plus sa ozvala dalsia. Zda sa mi, ze to uz nebude nahoda.
Moze to byt ziarovkami (kupoval som nejake obycajne v Tescu), alebo sa vypaluju koli nejakemu skratu?
Zafira B Z19DT COSMO 88kw
DVD90 navi EU 2009
Reklama

MrMarian
Kontaktovat uživatele:

Re: prepaluje ziarovky

Příspěvek od MrMarian »

Zdravim,

Kvoli skratu sa Ti vypali poistka a nie ziarovka. No a Tesco kvalita asi nebude to pave orechove ... ako sa vravi ... nie som tak bohaty aby som kupoval tesco veci ;)

Prajem pekny den.

M.
Opel Astra H 1.6 16V 85kW Z16XER Enjoy 7/2009 sedan
+ Sada Enjoy Plus, Metalická barva, Rádio CD30 MP3 - 7repro, Přední mlhová světla, Ráfky z lehkých sliltin, Palubní počítač, Tempomat, ....
Obrázek
vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta »

kup si třeba tungsram za cca 100-150 kč, vyhráli v testu
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel
Westler

Příspěvek od Westler »

Taky mi Tesco zarovky praskly asi po tydnu, origo jsou mnohem kvalitnejsi.
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father »

Lidi kolik vam vydrzi zarovky (v km) a jake?

Na Gecko me vydrzeli vsechny zarovky cca 1/2 udavane zivotnosti, ale na Gecku praskali hodne a to se vi.

Ale na Hacku to taky neni zadna parada. Nedavno jsem nekde cet, ze vydrz zarovek na Hacku obecne opravdu neni taky nic moc...
vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta »

životnost žárovek H7 obecně neni nic moc ale to nemá nic společnýho s tim na jakym autě jezdí, nebo si myslíte že si žárovka řekne "a kurva nejsem v oktávce v tédéíčku tak to já na to prdim, čááááááu", mě běžně vydržej 20tis km i víc tak mi to nepřijde tak strašný

MrMarian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrMarian »

Zdravim,

Pridavam sa k Vojtovi ... na Astre H mam najazdenych 15 000km ... a zatial som nemenil ...

Na predoslej vectre B som menil okolo 3 rokoch ... t.j. 40 000km ... a neviem kolko ju pouzival predosli majitel

Na Renaulte Laguna som nemenil - ale mal som ju len 2 roky cca 25 000km.

Co si ale myslim, nie je problem v pocte hodin ale v pocte zapnuti a vypnti ... ale to je len moj nazor.

Prajem pekny den.

M.
Opel Astra H 1.6 16V 85kW Z16XER Enjoy 7/2009 sedan
+ Sada Enjoy Plus, Metalická barva, Rádio CD30 MP3 - 7repro, Přední mlhová světla, Ráfky z lehkých sliltin, Palubní počítač, Tempomat, ....
Obrázek
x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father »

To teda s autem spolecnyho neco ma.

Nechci se teda moc hadat, pac vojta toho asi vi kapanek vic nez ja, ale napriklad o Geckove astre jsem cetl z vice zdroju, ze hlavne prvni serie trpeli na kratkou zivotnost zarovek a pry to delalo nejaky rele, ktery poustelo do site vyssi napeti?...

Pak to pry bylo odstraneno, ale ja mel tedy Gecko vyrobeny kratce pred tim nez zacinalo Hacko a taky to byla bida.

Taktez uzivatele Fabii I by mohli o zivotnosti H7 rict sve. Tam si dokonce nechavali lidi zapojit do serie k zarovce maly odpor, aby snizili protekajici proud. Jednoho takoveho znam a rikal, ze predtim menil kazdych 10 tisic a pak mu vydrzeli skoro 3x tolik.

Vedl jsem jednou o zivotnosti zarovek diskusi na autorevue a nekteri lidi tam tvrdili u stejnych zarovek podstatne vyssi zivotnost nez sem mel u stejnych ja.

A nebo kolega co si kupuje do Gecka Philips BlueVision, ktere maji uvedenou od vyrobce zivotnost 30 tisic km je ma tak 10 tisic a jdou do kopru. Ja na stejnych najezdil obvykle k 20 tisicum a sou lidi co tvrdi, ze jim vydrzi 40.

Samozrejme nejde o ujete kilometry, ale dobu provozu a tak an to ma vliv prumerna rychlost, tedy pomer provoznich hodin, ale jelikoz mame povinne sviceni, tak svitime vsichni porad a tezko se tim vysvetli tak velky rozdil.

Ja jelikoz mam nastavene pocitadlo na BC aby pocitalo pri nastartovanem motoru a ne jen pri jizde jsem schopny dohledat kolik hodin zarovka nasvitila a rozhodne se nepriblizuju hodnotam co uvadeji vyrobci.

Myslim, ze ve finale urcuje zivotnost zarovky cela rada faktoru. Odvod tepla svetlometu a tim i teplota zarovky, tesnost svetlometu a tim vlhkost v okoli zarovky, napeti v palubni siti, zda rosvicujete pred, nebo po nastartovani, jak moc zarovka v patici vibruje atd...

Logicky teda nemuze byt zivotnost zarovky ve vsech autech stejna.
vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta »

čekal sem tudle reakci, samozřejmě že záleží na velikosti světlometu a dalších věcech co píšeš, ale např všechny ty super cool a blue a white žárovky mají sníženou životnost, chce to kupovat obyčejný žárovky od renomovaných výrobců, a dneska sem nad tim přemejšlel a taky by mě zajímalo (možná to bude vypadat že z lidí dělám blbce) jestli všichni vědí že na halogenový žárovky se nešahá...

Kesi

Příspěvek od Kesi »

Si asi trafil klinec po hlavičke :lol: :D
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
Odpovědět