Čudné zvuky z motoru
Re: Čudné zvuky z motoru
Já bych zajel na policajty a přihlásil se jako dobrovolník 

- Reklama
Corsaczek
Inak k tomu teplotnému šoku ...dark celkom dlhé intervaly máš,ja nechávam dochladzovať turbo kludnou jazdou a potom tak 1m-2minúty to tomu Turbu stačí...a v zime je fakt lepšie naštartovať ,a tak po 30s ísť pomalučky nech sa auto zohreje...je zbytočné to nechávať na volnobeh.Ale prevencia je prevenciA

Inak k tomu teplotnému šoku ...dark celkom dlhé intervaly máš,ja nechávam dochladzovať turbo kludnou jazdou a potom tak 1m-2minúty to tomu Turbu stačí...a v zime je fakt lepšie naštartovať ,a tak po 30s ísť pomalučky nech sa auto zohreje...je zbytočné to nechávať na volnobeh.Ale prevencia je prevenciA

HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005
životnost turba se zkracuje tím, že se vypíná motor ihned po svižný jízdě, je potřeba nechat alespoň 5 minut na volnoběh nebo klidnou jízdou schladit!
kdysi jsem to četl na štítku ávie
kdysi jsem to četl na štítku ávie

EX Opel Astra H caravan
Přesně tak11momo11 píše:A čo teraz?
Mám zájsť do servisu? lebo čo?
Já vím, ale mám vuči tomu turbu pak strašný výčitky když vim, že ho nenechám dochladit dostatečně dlouhoAdriano2 píše:Corsaczek![]()
![]()
![]()

Opel Astra H | hatchback | 1.9 CDTi - 110 kw
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem
DPF off, SILENCER off
Říká vám něco název TURBO TIMER??....jestli ne tak je to chytrá krabička která vyhodnocuje data ze sistému vozu jako..teplota oleje ,teplota chladící,teplota okolního vzduchu + sleduje režim jízdy a plnící tlak.Takže když jedete kudlu a pak zastavíte,chcípnete motor
a vyběhnete z auta normálně zamknete a motor stále běží dokud se teplota motorového oleje neklesnou na určitou maximální hodnotu.Motor pak sám zhasne,možností nastavení sou různý od vyčkávání na konkrétní maximální hodnotu teploty oleje nebo pouze preventivní časovej interval.A taky klidně za jízdy když teplota oleje dosáhne krytycký hodnoty cca 170 stupňů tak vám to utne plnící tlak a nebo to pouze signalizuje.
Zkrátka to zabrání po zhasnutí motoru zapékání oleje na futru a hřídelce turba,když je turbína pořádně rozpálená...

Zkrátka to zabrání po zhasnutí motoru zapékání oleje na futru a hřídelce turba,když je turbína pořádně rozpálená...
To je dobrý - doslechl jsem se o tom poprvé, ale radši posedim 5 minut v autě než za to vypláznout 3500 a buhví kolik ještě za montáž.
Opel Astra H | hatchback | 1.9 CDTi - 110 kw
DPF off, SILENCER off
DPF off, SILENCER off
a já měl za to že se dneska už umí turba dochladit sama po vypnutí motoru
už není
neumej se dochladit kdyz je turbo rozpaleny a zhasnes motor prestane cirkulovat olej a na ten zbytek oleje co zbyl v turbu se prenese teplo a smazi se tam.....sesmahne se na tuhej skvarek kterej pri pristim nastartovani lizne hridelku nebo ulozeni turba a nebo rovnou ucpe.takle to udelas treba 200x a pak cau turboGord píše:a já měl za to že se dneska už umí turba dochladit sama po vypnutí motoru

Třebas ti tam hučí náká kladka na klíňáku nebo rozvodech,sundej klíňák a natočto jestli zvu zmizí maš jistotu že je to bud řemen nebo to co je hnaný řemenem.11momo11 píše:Zdravím.
Dneska som išiel na aute a zrazu akoby ma policajti zo zapnutím majákom začali nahánať. No po chvíľke som zistil že to môj motor tak čudno hučí. Akoby som tam mal policajnú húkačku. Otvoril som kapotu a počúval tie zvuky . Pri kľudnom motore žiadne zvuky, akonáhle zvýšim otáčky okamžite to začne húkať. Zdá sa mi akoby to išlo z ľavej prednej časti motora.
Nemá nikto z týmto skúsenosť??????
ďakujem
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Suhlasim s Vojtouvojta píše:auto se má zahřejvat jízdou a ne stáním na volnoběh, aspoň to všichni doporučujou

Inak skoro kazdy dvojcestny alarm ma dnes funkciu dochladzovania turba. Staci len aktivovat a po vytiahnuti kluca motor este bezi na volnobeh podla nastaveneho intervalu (pol minuity, minutu-dve-tri. al. pod.)
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK