Kolisani otáček

Odpovědět
dark
Kontaktovat uživatele:

Kolisani otáček

Příspěvek od dark » 09 dub 2010, 18:33

Zdravim,
co jsem vjel do té díry tak jsem si potom všiml, ale myslim že to nebylo okamžitě hned potom a možná to nemá nic s tim nárazem do díry společného, ale po asi dvou dnech jsem si všiml, že mi malinko kolísají otáčky.

Nastartuju, otáčky jsou standartně na 900 ot/min, po 1-2 sekundách začne ručička okem viditelně kolisat o tak 0.5 možná 1 mm dolu, a zase nahoru, dolu nahoru, chvilku nic, nic, zase rychle, nahoru,dolu,nahoru, dolu a pak zase nic. Možná bych řekl, že to má nějaký daný intervaly.

Zvuk motoru se s mírnym kolísaním otáček nijak nemění, že by se nijak zesiloval nebo ztlumoval. Jede furt stejně, ale ručička mírně kolísá. Jsem si jistej, že to dřív nikdy nedělalo.

Ještě mi přijde, že se trochu zvýšila spotřeba. Jedu za 3 dejme tomu 2000 ot/min, trochu malinko sešlápnu plyn a akt. spotřeba hned 12-16 lit. Myslim si, že dřív se mi tak velký čísla se po opření nohy o plyn hned neukazovali, to až při většim záběru.
Jakmile jen lehce přidržuju plyn, spotřeba stejná jako předtim. Např 3.5-4.2 litrů, opřu se plyn a hned to vylítne...

Auto jede naprosto stejně výkonově, startuje normálně, zvuk je naprosto stejnej, ale prostě mě štve, že vim, že se ta ručička dřív ani nepohnula a skrze tu akt. spotřebu mi taky něco říká, že nebyla hned jak se dotknu plynu tak vysoká.

Dál vim, že jsem natankoval u jedné pofiderní stanice, takže si myslim, že mám v nádrži teď nějakou nekvalitní naftu.
Je možné, že je tohle to způsobeno díky nekvalitní naftě, máte s tim zkušenosti nebo typi co by to mohlo být jiného?
Opel Astra H | hatchback | 1.9 CDTi - 110 kw
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem

Reklama

mudr.sat

Re: Kolisani otáček

Příspěvek od mudr.sat » 09 dub 2010, 19:05

Když jsem kupoval svoji Zafirku tak mi to dělalo taky.Byl jsem u RomanaK a ten mi přes diagnostiku identifikoval rozhozené vstřiky.Řekl,že by se to mohlo kvalitní naftou spravit.Párkrít jsem natankoval vervu diesel u banziny a fakt se to spravilo.Ani se při volnoběhu nehne.Drží jak přibytá.Už jen kvalitní naftu tankuju.Na cenu nehledím.

S pozdravem mudr.sat
Zafira B,2006,1.9 CDTI 74kW

Tereza

Příspěvek od Tereza » 09 dub 2010, 19:37

Mě se ručička otáček taky trochu vychyluje. Malinko nahoru dolu, ale pravda, že pořád (na volnoběh), ale nic dramatickýho. Naftu tankuju jedině kvalitní. Ale jinak auto nic nedělá, tak to neřešim....
Moje holka: Astra H, hatchback, 2006, 1.3 cdti 66 kW

dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark » 09 dub 2010, 19:52

mudr.sat píše:Když jsem kupoval svoji Zafirku tak mi to dělalo taky.Byl jsem u RomanaK a ten mi přes diagnostiku identifikoval rozhozené vstřiky.Řekl,že by se to mohlo kvalitní naftou spravit.Párkrít jsem natankoval vervu diesel u banziny a fakt se to spravilo.Ani se při volnoběhu nehne.Drží jak přibytá.Už jen kvalitní naftu tankuju.Na cenu nehledím.

S pozdravem mudr.sat
On ti jako opravu doporučil natankovat kvalitní naftu např. Verva Diesel ?
DPF off, SILENCER off

mudr.sat

Příspěvek od mudr.sat » 09 dub 2010, 20:12

No neřekl jed a kup vervu.Ale i tady na foru jsou někde články kde lidi diskutují o kvalitě paliva a kde kdo tankoval.U nás máme SHELL,Lukoil a avanti.Natankoval jsem a jezdil.Kolísání se projevovalo.Pak jsem jednou natankoval v sousedním městě vervu a za dva dny fičel do prahy.
Od té doby to ustalo.Mám dojem že někdo tu psal že tankoval na slovnaftu a auto začlo škubat.

S pozdravem mudr.sat
Zafira B,2006,1.9 CDTI 74kW

dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark » 09 dub 2010, 22:22

Tak jsem tam dnes dal doohromady 8 litrů OMW a asi 11 litru Vervy dnes, tak počkám jestli se to protáhne. Snad to bude OK
DPF off, SILENCER off

Odpovědět