Chyba el. motoru
Chyba el. motoru
Zdravím, mám takovej problém s moji astrou 1,7CDTI 74kw. Asi před pul rokem najednou začala vyskakovat chyba el. motoru a auto se přepnulo do servisního modu a nejelo. Nejdřív jsem podle knižky zkusil vypustit vodu z palivovýho filtru, ale nepomohlo to. Pak podle návodu zde na foru jsem myslel, ze by to mohl bejt EGR ventil. Při rozebrání krytu motoru jsem ale zjistil, ze tam takovej jakej byl zde v návodu nemam. TO byla moje chyba, protože jsem přehlídl, ze návod je na 1.9CDTI takže jiný motor. No což něco jsme identifikovali pokusili se rozebrat, ale to co pavažuji u svého auta za EGR se ve finále rozebrat a vyčistit nedá. Chyba byla furt a problém se zhoršoval. Nakonec šlo auto na zvedák a ze prej musíme zkontrolovat všechny hadice, jestli neutíka tlak. Kámoše ale jen tak z prdele (možná intuice) napadlo klepnout do výfukovýho potrubí a ono ejhle. Ozval se zvuk jak když jsou tak nějaky drobky. Sundali jsme tedy vejfuk u motoru za takovým soudkem (je napojenej rovnou na turbo -fitr pevných částic?) a koukám jak je celej rozlámanej a něco už znej i chybělo. Takže jsme sundali celej vejfuk a podívali se skrz katalizátor. No nebylo vůbec nic vidět. takže jsme vyčistili soudek od zbytku rozlámanýho filtru a zbytků po něm a sundali katalizátor, ktery byl beznadějně ucpaný oním bordelem. Dali dohromady a ono to jelo jako z praku a po chybě ani památky. Takhle to fungovalo od července do prosince, kdy se mi při cestě do francie kontrolka znovu rozsvítila a chvilku auto nejelo a pak zase zhasla a auto jelo normálně. Vždy to udělalo při mém odhadu když jsem jel třeba táhlejší kopec na 5ku a v nižších otáčkách. Pak jsem si na to začal dávat pozor a snažil se nepouštět auto do nižších otáček na delší dobu. Chyba se neobjevila. V lednu jsem jel do prahy a kontrolka opět začala zlobit. Jelikož byla objížďka z TP na letiště PHA a všude hromady sněhu tak se nedalo jet rychleji a to byla hrůza. Kazdou chvilku chyba a auto ztratilo výkon ale jelo. Ted pri popojíždění po městě je opět klid. Diagnostiku jsem zatím nezkoušel, protože do opla se mi nechce a nikoho jinýho jsem zatím neuhnal. Navíc mi kamarád mechanik řekl, že nejspíš mi to ani nepomůže protože se chyba za provozu objeví a zase zmizí. Jako by se sama opravila. Nemusí být o ní tedy záznam. Nevíte někdo co zkusit dál? Případně někoho spolehlivýho na diagnostiku v okolí Teplic? Díky
Astra H Caravan 1.7 CDTi 74kW
- Reklama
Re: Chyba el. motoru
nahore v liste mas 2 odkazy, bud Pardubice nebo Brno, vyber si.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Ahoj, určitě bych to nepoceňoval....bejt tebou, tak zajedu do Opla v Teplicích, jsou zde celkem vstřícný, sice ti řeknou za diagnostiku 800Kč, ale určitě se to vyplatí.
Měl jsem celkem tu samou chybu, kontrolka a auto vůbec nejelo...byl jsem zoufalej, v normálním servisu nevěděli, tak jsem nakonec zajel do Opla. Tam mi zjistili vadný EGR ventil a zanešený PDF. EGR vyměnili, PDF vyčistili a provedli regeneraci. Auto je opět v kondici a v pořádku, celkem to vyšlo asi na 10tis.
Měl jsem celkem tu samou chybu, kontrolka a auto vůbec nejelo...byl jsem zoufalej, v normálním servisu nevěděli, tak jsem nakonec zajel do Opla. Tam mi zjistili vadný EGR ventil a zanešený PDF. EGR vyměnili, PDF vyčistili a provedli regeneraci. Auto je opět v kondici a v pořádku, celkem to vyšlo asi na 10tis.
Astra H Caravan, 1,9 CDTi 110KW, r.v. 2006
Mezi 1.7 74 kW a 1.9 110kW je dost velký rozdíl. Navíc 1.7 (Z17DTH) se nedělala s fitrem DPF. Má primární a sekundární katalyzátor. Každopádně se začíná diagnostikou. Možná by napovědělo vyčtení chybových kódů (plyn, brzda, zapalování)
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
tak jsem zkusil vypsání chybových kodu a napsalo to ECN 050074
Astra H Caravan 1.7 CDTi 74kW
Tak přesně tuhle chybu jsem měl také a byl to EGR ventil. Ovšem mnou se neřid, já vím že pod houpnou je motor, víc o tom nevím!!!
Astra H Caravan, 1,9 CDTi 110KW, r.v. 2006
tuto chybu mam momentalne aj ja, ale nastastie zatial bez dalsich priznakov (klop, klop). Niekde som nasiel, ze ak sa ta chyba nijak neprejavuje, treba ju jednoducho vymazat. Cakal som ale ze zmizne sama (po 19. nastartovaniach), ale vyzera to ze sa periodicky objavuje, pretoze sa ma drzi uz nejake 2-3 tyzdne, cize urcite viac ako tych 19 nastartovani.
Tak len dufam, ze to nebude nic vazne. Viem, ze EGR filter je len jeden z mnohych moznych dovodov, ale malo by zmysel ho predbezne dat pozriet a vycistit? Najazdene mam uz 150k+.
Tak len dufam, ze to nebude nic vazne. Viem, ze EGR filter je len jeden z mnohych moznych dovodov, ale malo by zmysel ho predbezne dat pozriet a vycistit? Najazdene mam uz 150k+.
Zafira B Z19DT COSMO 88kw
DVD90 navi EU 2009
DVD90 navi EU 2009