Ahoj,
resim teoreticky pouzitelnosti plechovych kol z AR 159 na Astru.
vsude po bazarech prodejci pisi, ze kola s rozteci 5x110 a stredem 65mm jsou pouzitelny na opel, saab, AR, fiat..
Nicmene treba AR 159 ma kolovy srouby M14, astra jen M12. Tzn. diry na srouby v kolech by mely byt asi o rozdil vetsi?? Je otazkou jestli to je vazny problem, pecijenom kolo se k napoji pritahne kuzelovou plochou sroubu a tu maji stejnou.
Snazil jsem se najit obrazek nebo nejake info, ale nasel jsem jen jedninou fotku, kde ma Astra H kola z AR159.. ale na to se mi moc spolehat nechce.
Nekdo nejake prakticke zkusenosti?
kola Alfa Romeo na Opel
- Reklama
Re: kola Alfa Romeo na Opel
tak to uzavřu:)) Kdyby to někdy někoho zajímalo, tak litá kola na Opel a AR (napr. 159) jsou kompatibilní. Plechové odzkoušené nemám. Rozteče 5x110, díta 65,1
Ar 159 má šrouby M14 takže pokud se bere kolo z Alfy a dava na Opel (M12), tak to problem není. Opačne by se musela díra převrtat. Osobně bych to nedělal, ale na zahraničním foru jsem četl, že to někdo bez obav udělal.
Moje kola Brock jsou pak schválena výrobcem a odzkoušena TUV pro Opel/Saab/Alfa/Fiat.
Ar 159 má šrouby M14 takže pokud se bere kolo z Alfy a dava na Opel (M12), tak to problem není. Opačne by se musela díra převrtat. Osobně bych to nedělal, ale na zahraničním foru jsem četl, že to někdo bez obav udělal.
Moje kola Brock jsou pak schválena výrobcem a odzkoušena TUV pro Opel/Saab/Alfa/Fiat.