Při rozjezdu do kopce cuká

Odpovědět
Writeon

Při rozjezdu do kopce cuká

Příspěvek od Writeon »

Zdravím. Prošel jsem forum ale nedopátral se pořádné odpovědi.

Občas se mi stává, hlavně při rozjezdu do kopce, že se auto kompletně rozcuká. Vymáčknu spojku, motor si přidá trošičku na otáčkách, pak spadnou na volnoběh a musím se znovu rozjet. Jak už se auto trochu hýbe, tak je to v pohodě. Při jízdě auto jede suprově. Dělá to jen občas a jen při rychlejším rozjezdu, nebo rozjezdu do kopce z jedničky. Žádný chybový kód v řj. .

Někdo nějaký tip? Svíčky vyměněny, olej taky a všechny filtry.

Naj. 125K km
Naposledy upravil(a) Writeon dne 05 lis 2018, 07:59, celkem upraveno 1 x.
Opel Astra H 1.6i Twinport (2006) 77kW
Reklama

Writeon

Re: Při rozjezdu do kopce cuká

Příspěvek od Writeon »

Tak přidávám další info co jsem pozoroval. Při studeném motoru je vše v pohodě. Při zahřátém, například když stojím v koloně a popojíždím, musím hodně jemně na spojku, jinak se auto rozcuká.
Po rozjetí naprosto bez problémů, žádné záškuby, ani nic podobného. Rychlosti jdou řadit normálně.
Stan.

Příspěvek od Stan. »

Writeon píše: Při studeném motoru je vše v pohodě. Při zahřátém, například když stojím v koloně a popojíždím, musím hodně jemně na spojku, jinak se auto rozcuká. Po rozjetí naprosto bez problémů, žádné záškuby, ani nic podobného. Rychlosti jdou řadit normálně.
Problém se spojkou může také dělat špatná brzdová kapalina v potrubí spojky. Brzdy a spojka mají společnou nádržku kapaliny a při výměně kapaliny u brzd se často opomíjí také výměna u spojky. Při výměně brzdové kapaliny a odvzdušnění spojky je nutné vyndat baterii a držák baterie, někdy je pak u spojky kapalina ještě původní z výroby. Podle předpisu výrobce již manuální (šlapání na pedál) odvzdušnění spojky není přípustné a je nutné použít přístroj na odvzdušnění brzd.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
Luigy87

Příspěvek od Luigy87 »

Podle kilometrů mě napadá zanesený Twinport. Už byl opravovaný?
Opel Astra H 1.6 16V - X16ZEP+LPG - 179tkm
Seat Ibiza 1.4 - 161tkm

Bývalé:
Opel Corsa B 1.0- X10XE+LPG - 218tkm
Opel Zafira A 1.6 16V - X16XEL+LPG - 299tkm
Peugeot 207 1.4 8V - 75tkm
Kia Picanto 1.0 - 90tkm
škoda 120LS
Writeon

Příspěvek od Writeon »

Brzdovou kapalinu mi měnili přímo v oplu. Ale hádám že i přes tu astronomickou cenu se na tu spojku nedívali.

Co se týče twinportu tak to netuším, mám jí chvilku a najeto se mnou zhruba 3000 km.

EDIT: Auto startuje v pohodě a volnoběžné otáčky drží bezproblémů.
Odpovědět