Vcera som siel domov z roboty, normalne som nastartoval a siel som. Cestou som sa zastavil na pumpe. Zhasol som motor a natankoval plnu. Ked som ale siel startovat, tak to divne tocilo a ako keby skapinalo akoby baterka, tak pohasinali kontrolky pri kazdom otoceni. Skusal som znova a znova az nakoniec vobec netocilo iba nieco bzucalo a vzadu od poistiek akoby spinalo nejake relatko.
Takto som to niekolkokrat skusal a stale len bzucalo, pritom vsetko sa spravalo normalne, kontrolky pekne svietili. Raz ked aom skusil nastartovat tak to bzucalo, drzal som par sekund tlacidlo potom som ho pustil a hned stlacil a vtedy zrazu zacall normalne tocit a motor naskocil.
Prisiel som domov, zhasol som motor a siel som skusit znovu nastartovat, no odvtedy uz ani nepipne iba nieco v kufri klika asi nejake rele, mozno to aj bzuci ako predtym no pri hlavnej to nepocujem.
Pedalovy test nevypisal ziadnu chybu. Dam to asi este aj na diagnozu ale to bude asi rovnake. Nemate niekto potuchy co by to mohlo byt? Starter, elektrika, baterka?
Dost zvlastne chovanie, uz len to, ze sa mi na tej pumpe podarilo nastartovat i ked to uz vyzeralo ze to nepojde.
Nestartuje
Nestartuje
Naposledy upravil(a) Gondil dne 30 bře 2018, 21:37, celkem upraveno 1 x.
Opel Astra H Caravan, 1.9 74kW (Z19DTL), 2010, Recaro
- Reklama
Re: Nestartuje
skús nastarovať cez káble ak naskočí v pohode tak je to baterka
Astra h 1,6 77Kw r. 2006, Mitsubishi ASX 1,6 86Kw r. 2015,
No, priznam sa to som neskusal.. Nejak som vylucoval baterku lebo kontrolka svieti na zeleno a auto sa javi uplne normalne, pekne vsetky kontrolky svietia po zapnuti zapalovania. Ale skusim.. Len nemam kable tak musim zohnat niekde.
Tak som to skusil s kablami ale nic, hrobove ticho, ani nezacalo tocit :/
Zkus to postupně od začátkuGondil píše:Tak som to skusil s kablami ale nic, hrobove ticho, ani nezacalo tocit :/
1) Pojistka FE18 v motorovém prostoru
2) Zkontrolovat (proměřit nebo vyměnit) funkci relé startéru K1 kdy je cívka relé napájena až po sepnutí relé K3 zapalovací napětí + po sepnutí klíčku zapalování a - pól je ovládán z ECU ŘJ motoru
(Pozor schématické označení relé je jiné než poziční. Relé startéru K1 je na pozici 9 a relé K3 spíná zapalovací napětí a je na pozici 14)
Pro kontrolu funkce startéru můžeš zkusit napřímo propojit kontakty (svorky) 30 a 87 u patice relé K1 (při vyndaném relé a pozor na správné propojení svorek, zda se začne startér točit)
3) Zkontrolovat cívku spínání startéru svorka 50 a správné uzemnění (kostra)
4) Zkontrolovat svorku 30 od baterie u startéru a správné uzemnění (kostra)
Rozmístnění relé a pojistek
https://translate.google.cz/translate?h ... rev=search
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
Diki za podrobny opis. Viacere body uz vykonal mechanik pri obhliadke. Momentalne je auto unho, tak uz je to v jeho rukach.. Asi to predsa bude starter, pretoze kable napajal napriamo a motor ani nepipol. Mal sa mi ozvat, ze co zistil ale tak zatial je ticho tak stale trpnem ci sa tam nieco neskomplikovalo este.
Bol to starter. Mechanik ho vytiahol a ze siel. Tak ho dal spat a zas nesiel tak ho dal von a nesiel ale ked s nim zatrepal tak sa rozbehol tak ho vymenil za repasovany a moj dal ako protikus.
Někdy pomůže do startéru ťuknout - když mi blbnul na omeze, tak mi mechanik poradil vozit ssebou dřevěný špalík a přes ten na startér udeřit kladivem - asi 2x mi to pomohlo a pak dorazil objednaný kus.
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE