michalcrash píše:Já to dělám tak, že jakmile je něco takhle špatně na přední nápravě, koupím obě ramena kompletní, obě dvě axiální táhla řízení, oba dva čepy řízení, k tomu rovnou i obě dvě tyčky stabilizátoru, vymění se to a šup s tím na geometrii....
Mám pár otázok na toto:
- prečo si menil aj axiálne tiahla?
- ak nie sú vybité čapy riadenia a tyčky stabilizátora nie je zbytočné ich meniť? Či myslíš, že by aj tak po pár kilometroch odišli?
Popravde takto radikálne sa mi to nechce riešiť, predsa len mám vybitý "len" jeden silentblok. Takýto "repas" nápravy už cenovo víde na 200-300€, čo nie je zrovna málo.
BikerMarius píše:Rameno samotny se asi bez nehody samo nezkroutí, otázka je spíš kolik času tomu chceš dát. Rameno vymnění poměrně rychle dva šrouby a nejvetší potíž bude vyndat kulak z čepu. Ale vymněnit samotny silenbloky muže být bez nařadí ktomu určenýmu dost komplikovany. A čeby byvaji original přinýtovaný tak se musí odvrtat = další prace navíc. Myslim si že vservisu tu vymnění cele rameno levneji než "zrepasují" původní. Ale za poptání nic nedáš.
Toto je veru dobrý argument. Predsa len dostať tie silenbloky von a nové nazad nemusí byť sranda.
Ak by som menil len obe ramená treba robiť geometriu či nie?