Olej u EGR a špatná váha vzduchu

Odpovědět
Marcusbegin

Olej u EGR a špatná váha vzduchu

Příspěvek od Marcusbegin »

Zdravím Vás Opláci!!! ;) Jsem tu nový, ale hledal jsem dost na fóru a přesně můj problém jsem nenašel. Před časem jsem koupil Astru H Caravan, Z19DTH 110kw z Německa. Po pár set kilometrech mi začalo svítit dobíjení a asi po dalších 3 km mě auto v noci nechalo stát, bylo to špatným alternátorem (sice je zajímavé, že to nastalo během 3 km vyloženě) a ten jsem si sehnal sám a známý v Oplu mi to vyměnil (altík Denso). Každopádně mi řekl, že hned po výměně to jel projet a asi po 2 km se rozsvítila kontrolka výfukových spalin, tak to napíchl na TECH2 a hlásilo to špatnou váhu vzduchu. Při rozjezdu to lehce škubalo, ale vše jinak OK. Ujel jsem tak asi 20 km. Dnes jsem ovšem jel a kontrolka mi zhasla, ale auto docela brutálně kouří (bílý smradlavý dým), pak po pár km se rozsvítila opět a na chvíli se přeplo do nouzáku. Průměrka vzrostla na 7,1 l/100 km :( koukl jsem do motoru a u EGR je mastnoty jak prase (v německu byl čištěnej při každé servisce). Může to být ta váha nebo EGR? Popřípadě nemůže ten EGR být uvolněný někde, že to tak prosakuje? V Oplu bude ten známý až po Novém roce nějak. Jsem z toho na prášky :?
ASTRA H 1.9 CDTI, 110 kw, 2007, Irmscher
Reklama

Komo

Re: Olej u EGR a špatná váha vzduchu

Příspěvek od Komo »

Vycistenim EGR sa nic nepokazi, takisto by to chcelo kod z toho TECHu pripadne vycitat este raz cez OP-COM alebo aspon pedalovym testom vypisat ECN chybu co je ulozena v pamati.

Takisto skontroluj tiahlo od virivych klapiek, ci je OK a to by na zaciatok mohlo stacit.
Astra H, Z19DT
Marcusbegin

Tak nový poznatek. Dnes jsem vynuloval spotřebu průměrnou a jel jsem do práce. Průměrka se vyšplhala na 10,2l!!! Pokud stojím na místě na volnoběh, tak auto má normalní volnoběžné otáčky, ale spotřeba okamžitá je 5-6 l/hodina... Ten EGR po novém roce rozeberu a pročistím u kámoše v garáži a zkusím kouknout kde to tam uniká ten olej či co to je... Zkusím to pak i s diagnostikovat ještě jednou... Nechce se mi zbytečně vyhazovat několik tisíc :( a jak mám udělat pedálový test? Je k tomu potřeba nejaká diag nebo to vypíše někde v secret menu? Jsem antitalent na autoelektro :D
Komo

Příspěvek od Komo »

Pri takej spotrebe ti pravdepodobne regeneruje DPF filter.
Je dost mozne, ze ak je EGR v spatnom stave regeneracia sa bude spustat castejsie ako je zvycajne.

Ak vypaluje DPF, motor nevypinat ale dokoncit regeneracny cyklus - mne to trva cca. 15km po dialnici

Pedalovy test:
Sadni do auta, stlac plyn a brzdu na podlahu, vloz kluce do zapalovania a otoc na kotrolky (plyn+brzda stale stlacene).
Na pocitadle km uvidis ECN kod chyby ulozenej v pamati zavad.

Mozno by nebolo od veci napisat odkial si - je tu par ludi, co maju OP-COM pripadne servisuju tieto auta.
Astra H, Z19DT
Marcusbegin

Tak pedalový test zkusím ještě dnes a dám vědět. Jsem z Ostravy... Každopádně zatím děkuji za nějaké to info ;)
Marcusbegin

Tak jsem to nějak pořešil. Pedálovka mi psala ECN 010008, což jsem zjistil, že je váha vzduchu špatná. Jak jsem to pozoroval, tak spotřeba byla brutálních 11,2 l/100 km průměrná, ale před dvěma dny se mi opět rozsvítily výfukové plyny a nějak se to umoudřilo (asi se to hodilo do nějakého režimu) a ejhle, auto jede s krásnou spotřebou, má docela výkon, jen svítí kontrolka, takže koupím váhu vzduchu (první jen vyzkouším) a vzducháč a uvidíme co to udělá :) a co se týče toho oleje u egru tam vzadu, tak to ještě popíšu pak až vyčistím EGR a pohraju si tím vším... Díky za rady
Hellrider

Příspěvek od Hellrider »

Vzhledem tomu že EGR pracuje jen s výfukovými plyny a není napojen na žádné olejové vedení zkontroloval bych hladinu olejových náplní a těsnost hadic. Hlavně posilovač řízení.
Opel Astra Twintop Cosmo 1.9CDTI 110Kw MKJ VCU UHP-4 CID
Odpovědět