Seřízení zadních dveří - caravan

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Niraj

Re: Seřízení zadních dveří - caravan

Příspěvek od Niraj »

Potřeboval bych poradit, jak seřídit zavírání dveří kufru. Už od začátku s tím mám problémy, někdy je musím pustit z malé výšky, jindy zase víc bouchnout, občas se dovřou napoprvé, jindy zase ne, jakoby odskočí ... Manželka to nedá skoro nikdy a já občas taky ne. Ten zámek/západka tam má 3 polohy: 1. otevřeno, 2. poloha kdy se západka zacvakne do mezipolohy, dveře už drží, ale není dovřeno a pak 3. poloha, kdy konečně zamkne dveře úplně. A já mám pocit, že se mi dveře těžko dostávají do té 3. polohy. Jakoby neměly sílu dotlačit západku z 2. do 3. polohy. Šteloval jsem to gumovými šrouby snad tisíckrát, opakovaně jsem se snažil měnit polohu toho dílu v kufru, kde je kovové oko do kterého se západka zacvakává, ... vše marný, zavírání není stoprocentní.
Neměli byste postup, jak to celé doladit? Nebo může být třeba vadná západka? Kdyby šla lehčeji, věřím, že by se zaklapla snáze.
Díky za tipy.
Opel Zafira B, 1.8, A18XEL - 88kW, Royal Blue, r.v. 2014
Reklama

mimar

Příspěvek od mimar »

Na hrane úložného priestoru povolíš dve skrutky, ktoré držia západku zámku piatych dverí, následne ich rukou utiahneš a piate dvere opatrne zavrieš, tým sa západka ustaví. Opatrne otvoríš piate dvere a skrutky utiahneš momentom 20 Nm.
Ja som mal ten istý problém, keď som toto urobil dvere sa zatvárajú ľahúčko.
Astra H Caravan 1.7 CDTi, 59 kW, r. v. 2005
Niraj

Příspěvek od Niraj »

Díky za info. To vše jsem dělal, ale stejně mi to nechodí. Tedy někdy jo a někdy ne. Já už mám jakžtakž grif, ale manželka ... ta je zkrátka nezavře. Vždy ji to odskočí.

Včera jsem byl na první servisce, tak se v tom kluci hrabali a uznali, že je to nějaké divné. Nakonec to tak nějak vyštelovali, že to teď jde, ale stejně to není jednoznačné dobouchnutí. Vždy to po dopadu jaksi poodskočí, ale aspoň to zůstane zavřené tak, že auto neřve.

Prý jestli to bude zlobit, že by to chtělo k autoklempíři a dveře popasovat. Vypadá to, že nejsou ideálně namontovaný, po jejich zavření je na pravé straně větší mezera než na levé.
Opel Zafira B, 1.8, A18XEL - 88kW, Royal Blue, r.v. 2014
Odpovědět