Brzda zadního prostředního pásu.

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
vlada123

Brzda zadního prostředního pásu.

Příspěvek od vlada123 »

Ahoj,
Mám problém s nefunkční brzdou bezpečnostního pásu v zadním opěradle. Bohužel nebrzdí, takže když opěradlo sklopím, pás se navine a já pak nemůžu opěradlo zvednout zpatky, jelikož vytáhnout jde pás jen když je opěradlo zaaretované nahoře. Nezbyde pak než odšroubovat konec pásu, zvednout opěradlo, vytáhnout pás z navijáku a zase ho zašroubovat. Zatím to řeším takovym tim plastikovým klipem na zavírání pytlíků s kořením, kterej před sklopením sedaček na pás nacvaknu, aby se nemohl navinout, ale je to opruz, zvlášť když na to zapomenu a musím šroubovat. Zkoušel jsem se k navijáku pásu dostat, ale je pod čalouněním a nerad bych to nějak dodrbal. Nevíte někdo, jak se dostat pod to čalounění?
Diky

Laďa
Astra H Caravan 1.7 CDTI 74kW, 2006
Reklama

honzap

Re: Brzda zadního prostředního pásu.

Příspěvek od honzap »

Je to docela pakárna, ale jde to.
Opěrák jsem si vymontoval, dělat to ve voze je kravina. Pak stačí vycvakat kolíčky zezadu a musí se taky vyndat držáky opěrek hlavy, pak už je to jen o troše hrubší síly.
Může to mít víc příčin, jedna by mohla být v uvolněném/zašprajclém bowdenu ovládání pojistky na navíječi, to bys dal dohromady lehce, pak může být prasklý protikus bowdenu v navíječi a tam bych to řešil asi jen výměnou za jiný, je to bezpečnostní prvek....

Až to budeš zkoušet, pozor na to, že funguje jen v poměrně úzkém úhlu sklopení sedáku, s tímhle jsem se navztekal, než mne to napadlo.
Kdybys byl někde na trase Praha, Písek, Tábor, Vimperk, můžu předat plně funkční navíječ, co mi zbyl po přestavbě na 5 míst.

Snad jsem na nic nezapomněl, přece jen jsem to dělal před delší dobou, ale není to nic světoborného, jen to chce kvalitní cajk, všechno je dotažené nafest a lepené....
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
vlada123

Příspěvek od vlada123 »

Díky,
zkusím to, zatím jsem se to snažil mordovat v autě. Doufám, že je to jen ten bowden. Jsem totiž z Vyškova. Ale mám trochu obavy, po sklopení opěradla se pás navíjí a z navíječe se ozývá hlasité cvakání, což mi přijde jako by tam bylo spíš něco zlomené.
Astra H Caravan 1.7 CDTI 74kW, 2006
honzap

Příspěvek od honzap »

opěrák určitě ven, až s tím budeš manipulovat, pochopíš :-)
kdybys někde sehnal celý opěrák se stejným potahem za krabičku cigaret nebo lahev, vůbec nic bych neřešil.
je to opravdu blbá práce.

zkus kontaktovat
romank - brno
nebo
bundeles - sever moravy
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Odpovědět