Kdy startovat opel astru H 1.6 benzín
Kdy startovat opel astru H 1.6 benzín
Zdravím, měl bych takovej dotaz ohledně startování. Mám opel astru H 1.6 benzín motor Z16xep, nikde jsem se nedočetl kdy auto startovat. Startujete až po zhasnutí kontrolek nebo točíte ihnet. Nevím zda je to tím, ale poté, co jsem nepočkal až zhasnou kontrolky a startoval hnedka rozsvítila se mě kontrolka emisí a svítí stále.
- Reklama
Re: Kdy startovat opel astru H 1.6 benzín
startuju hned a za závadu to určitě němůže, jinak pročni návod, třeba tam bude správnej postup
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Ja som v tom, ze je vhodne startovat az po zhasnuti vsetkych kontroliek. Nie vzdy tak robim a zatial som nemal problem alebo nevsimol rozdiel ze by sa nieco inak spravalo. Myslim ze sa tu na fore rozoberalo ze niektorim nenabehne posilovac riadenia ak nastartuju okamzite, ja som toto zatial nespozoroval.
EX:Opel Astra 1.6 85kW 2009 (Z16XER)
EX: Opel Astra 1.6 77kW 2005 (Z16XEP), Irmscher packet
EX: Opel Astra 1.6 77kW 2005 (Z16XEP), Irmscher packet
Už v Géčku jsem měl zato, že to postupný zhasínání kontrolek je vlastně předstartovní diag řídící jednotky. Proč jinak by se ty kontrolky zhasínali v daném pořadí pokud by nešlo o prvotní diagnostiku jestli je vše OK, za mne startuji až po pozhasínání kontrolek i teď v Háčku 

Opel Astra TwinTop 1.6 85kW
Mobil : 602318645
Mobil : 602318645
Mě se jednou stalo, že jsem to nakop nějak rychle a blbě mi naběhhl otáčkoměr. Ukazoval jakoby málo, jako kdyby byla posunuta ručička na osičce se to chovalo. Chcíp, v klidu nakop a normal. Už se to neopakovalo. Na předchozím GTC. Jinak taky čekám na zhasnutí, mám takový pocit, jako by mi auto tak říkalo "dobrý, už jsem se probral, tak jdem na to!" 

mě se jednou stalo, že když jsem to nakopl rychle, že se nestačili snad ani rozsvítit kontrolky a potom nefungoval posilovač řízení