zadní mlhovky

Od klimatizace až po xenony
ice1975

zadní mlhovky

Příspěvek od ice1975 »

Ahoj kluci. jsem novým majitelem astry H kombíka (cca měsíc). zajímalo by mě, jak je to se zadníma mlhovkama. svítí mi pouze levá. i když je v pravém mlhovém světle žávorka, nesvítí. je tam nějaký problém nebo je to normální. vám svítí obě? dík za odpovědi.
Opel Astra Caravan 2006, 1,7 CDTI, 74 kW
Reklama

Dalik
Kontaktovat uživatele:

Re: zadní mlhovky

Příspěvek od Dalik »

Já to tak mám taky u svého hatchbacku. Nějaký technický důvod, pokud tam nějaký vůbec je, ti ale vysvětlí spíš někdo jiný :)
Jasný, ono to prakticky stačí vlevo - do středu vozovky, ale proč to tam teda dělají, to se jim tam nechce natáhnout jeden drátek navíc? Nevěřím.
Je to normální i u jiných aut, ale radši bych, kdyby mi to svítilo symetrický :D
dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark »

Astry mají normálně mlhovky jen vlevo, nevim jak u gtc a caravanů ale u Hatchbacků je to tak normální.
Opel Astra H | hatchback | 1.9 CDTi - 110 kw
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem
lopuch

Příspěvek od lopuch »

I u ostatnich typu to je posledni dobou normalni.. Asi vyrobce setri kde se jen da :-)
Caravan ma taky mlhovku jen vlevo. Mylsim, ze k tomuto kroku pristoupil i cely koncern VW
ASTRA H caravan 1.7CDTI

Oblíbené: http://www.skiparkcervenavoda.cz, http://www.snehoveradlice.eu, http://www.usporanafty.cz
corsaczek

Příspěvek od corsaczek »

Aspoň to míň osluňuje - v česku je řekl bych národní sport rozvsítit mlhovku jakmile spadne párk kapek.
Dalik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalik »

corsaczek píše:
To je sice pravda, ale nemůžu říct, že by mě osobně zadní mlhovky nějak oslňovaly :)
RomanN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanN »

Asi to je normální i u karavanu, že svítí pouze levá mlhovka. Je však s podivem, že je pravá svítilna osazena i žárovkou (pro nesvítící mlhovku), je zasazená do patice, vše je připravené, jen konektor mezi svítilnou a svazkem drátů tuto pozici na pravé straně nemá. Myslím, že si to spíš výrobci komplikují než zjednodušují. Sám jsem spíše pro symetrii, když svítí pravá i levá strana. Líbila se mi u předchozího auta.
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

On to nekdo vymysli, na gecku uz je i navod par mesicu jak dodelat i druhou 8-)

www.astra-g.cz
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Kesi

Příspěvek od Kesi »

Posledný týždeň boli u nás hmly a tak som jedno ráno kontroloval zadné svetlá a hmlovky a myslel som si že musím vymeniť žiarovku lebo pravá mi nesvieti :? a ono to je nakoniec inak :shock:
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
pepcco

Příspěvek od pepcco »

Tá žiarovka na pravej strane, slúži ako odpor. Aspoň takto mi to bolo prezentované mechanikom v Opli. Ináč nepochopím vodičov, ktorí hneď ako vojdu do hmly alebo začne pršať, hneď zapínajú zadnú hmlovku, pritom jazdia v meste alebo v kolónach, kde ich vidí aj slepí!!!!!
Opel Astra H Caravan 1,9 CDTi, 88 kW, 16V, OPC line 1
Odpovědět