Tenkrát, když jsem si jí vyhlédl jsem celý nervozní, že mi ji někdo vyfoukne poslal známého do DE, aby ji přivezl co nejrychleji to půjde.... Čas uběhl rychle a má nervozita opadla, když mi přišla SMS "Astra je dobrá, vezu ji".
Ve chvíli, kdy dorazila domů a já netrpělivě čekal na CZ papíry, jsem byl už v klidu, že je doma a těšil se na první jízdu...
Pro seznámení
Opel Astra H 1.8 16v 92KW + chip tzv 102kw, rv. 2004 výbava Elegance.....
Výbava.... 4xEl. okna, tempomat, vyhřívané sedačky, režim sport no takové ty věci co máte všichni

První jízda se nesla ve znamení nejistoty co asi ta Astra umí.......
Pustil jsem tedy tlačítko sport a čekal co se stane....
Plyn na podlahu a absolutní přetočení 1. rychlostního stupně, no hold jede lépe než jsem byl zvyklý...
Po chvíli zjištění, že podvozek je parádní a auto se nebojí projíždět zatáčky ve velkých rychlostech...
Po ježdění ve slabé 1.6 55kw absolutní nadšení nad projevem tohohle dravce....

Teď už máme něco za sebou a víme, že vše není jen růžové....
Což přineslo hlavní zjištění a problém..... v podobě téměř 1l oleje na 1000km...
Do astry byl litý olej 10w40 což mě poslalo do kolen, protože to jsem lil do staré Octavie s tím, že ten motor to vydrží... Dodnes řeším co s Astrou dál... přetěsnit nebo vyměnit ?.....
Rád bych znal názor lidí co mají najeto trochu více a možná mi "by oko" budou moci říct, kolik by mě stálo přetěsnit motor tak aby mu olej tak "nechutnal".
Za každou reakci budu rád, protože Astřičce na tom záleží život..
Protože jednou je radost se svézt a jede jak smyslů zbavena a někdy je to trápení
Fotky pro ukázku "jak ji to sluší" ......