Zkouška modulu klimatizace a topení

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
Mava

Zkouška modulu klimatizace a topení

Příspěvek od Mava »

Čau Astráci,

jsem tady novej a teprve se rozkoukávám ;) Na úvod bych se rád zeptal, jestli by byl někdo z Ostravy ochotný mi na okamžik zapůjčit modul ovládání manuální klimy. Mám podezření, že mi nefunguje jedno tlačítko a než koupím novej, tak bych to rád vyzkoušel, abych pak nezjistil, že to je něčím jiným. Momentálně pendluju mezi Vysočinou a Ostravou, kde jsem teď velmi často, tak ideálně někdo z Ostravy ;) Díky.
Cosmo, Z16XER, 85 kW, 2009, sedan, polokůže, tempomat, vyhřívané sedačky
Reklama

Frydex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Zkouška modulu klimatizace a topení

Příspěvek od Frydex »

Čus. Mám sice automatiku, ale zajímalo by mě, co si myslíš že ti tam nefunguje ?
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...." Obrázek
Mava

Příspěvek od Mava »

Topení nereagovalo na otáčení a foukal pouze studený vzduch během celé cesty 250 km. Tak jsem modul odpojil a zapojil a topení začalo jít normálně. Ale zase nejde tlačítko klimatizace. Celkem vylučuju, že by klima najednou nespínala. Naopak dnes zase nefoukal teplý vzduch. Takže myslím, že je to v modulu, ale raději to chci zkusit s nějakým jiným.
hazmec

Příspěvek od hazmec »

Zkus zajet k někomu na diagnostiku - stačí Opcom, pokud máš nějakýho člena v okolí. Pokud je vadný modul topení, mohlo by ti to vyhodit nějakou chybu. Já měl před časem vadný modul automatické klimatizace - nefungovalo tlačítko přepínání recyrkulace vzduchu. Na diagnostice vyhazovalo hlášku něco ve smyslu " klapka recyrkulace vzduchu vysoké napětí". Já jsem chtěl při odstraňování problému postupovat stejně jako ty " půjčit od někoho jiný na zkoušku " ale nakonec se objevil jiný za dobrý peníze, tak jsem jej koupil rovnou.

PS. Pokud se potvrdí, že je to modulem, nemusíš schánět modul s tvojí barvou, můžeš koupit s jakoukoliv. Čelní panel jde s trochou zručnosti přehodit z původního. Jeden panel prodával např. člen vojta https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... =36&t=6667
Opel Astra H Caravan 1,7CDTi 74kW Z17DTH 2/2005 Elegance
http://forum.cars.cz/opel-astra-h/viewtopic.php?f=41&t=3557
OPCOM China Clon
Mava

Příspěvek od Mava »

To Hazmec: Díky za info ;) Zkoušel jsem pouze diagnostiku brzda/plyn/zapalování a tam je to čistý. Nový modul mě pravděpodobně čeká, jen jsem si to chtěl ověřit. Pokud by měl někdo chuť z Ostravy s Opcomem, tak se rád zastavím ;) Díky.
Frydex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex »

Ja OpCom mám, není problém. Brzda - plyn ti ukáže jen chyby z ŘJ motoru. Ostatní jen diag.
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...." Obrázek
Mava

Příspěvek od Mava »

Problém vyřešen. Byla to úplná blbost, ale třeba se to bude hodit někomu se stejným problémem. Mezi tištěným obvodem a spínačem ventilátoru je takový malý plíšek. Vypadá to tak, že to tam vůbec nepatří a že ho tam při montáži zapomněli. Aspoň to mě napadlo. Ale je to důležité vodivé propojení, které hlídá, zda-li běží ventilátor, jinak klimu nesepne. Tam jsem měl špatný kontakt. Stačí plíšek dle potřeby napružit. Přišel jsem na to až po porovnání s jiným modulem. Takže teď mám dva plně funkční. Jeden je na prodej, nafotím a dám ho do prodeje. Díky.
Odpovědět