Ahoj . Zdravím všechny. Byl jsem doplnit klimu. Těsnost v pořádku. Bohužel se nerozběhne.
Po kontrole počítače je chyba následující: čidlo výparníku, ukazuje že v dnešních 22 stupních
je venku asi -40 stupňů. To nejspíše nedovolí pustit klimu aby v zimě nezamrzla.
Jde jen o to, jsetli mi někdo prosím poradí , kde ho najdu. Myslím že výměnu zvládnu.
Díky moc.
Čidlo klimatizace - kde ho najít ???
Čidlo klimatizace - kde ho najít ???
Opel Astra H Caravan, 19 CDTI , 88 KW, Z19DT,r.v.2006
- Reklama
Re: Čidlo klimatizace - kde ho najít ???
Jestli jsi schopen vyměnit čidlo, které tam není, tak jseš fakt dobrej 

Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
Tak nechci byt za blb.. Tohle psala diagnostika, ale myslím ze je to spíš tlakové čidlo
. No tak nevím co s tím.
. No tak nevím co s tím.
Senzor tlaku chladící kapaliny klimatizace se nachází u kondenzátoru (chladiče), na straně u boxu filtru sání. Cena v Oplu je 3608kč. V AutoKelly dle výrobce v rozmezí 930-2050kč. katalogové číslo: 9131721 (6850512). Pod spínačem je těsnící kroužek a ventilek (podobný jako u pneumatiky).
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
To bude ono. Dám vědět. Díky moc !!!
No nevím, ale když Ti diagnostika hlásí, že je teplota -40, tlakový čidlo to zřejmě nebude
Co venkovní teplota na displeji, ta je OK?

Nerad bych psal nějaké bludy, ale v TISu je psáno "výměna snímače teploty výparníku" u ECC. Bohužel v elektr. schéma je zakreslen do MR 2005, jako B3 A14-senzor teploty výparníku, tak asi u Tebe (2006) opravdu není. V katalogu náhradních dílů je uveden "snímač teploty chladiva" pro semi-automatickou a automatickou klimatizaci č.katalogu (93181060 / 6845783), ale také pouze do modelového roku 2005.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
Teplota na display je v poho. Ukazuje správně. Ja myslel ze to cidlo výparníku je ten díl zapojeny pod sanim vedle plniciho ventilu. Nevim teď jestli je to vysokotlaký,nebo nízkotlaký okruh. Vcera jsem zkusil sundat cidlo, s ujištěním mechanika ze pod nim je ventilek. Ale zřejmě borec, který se v tom vrtal přede mnou, utáhl cidlo tolik ze ventilek byl zamacknuty a ani se nevracel nahoru. Mala závitová část ventilku, myslím M5, byl zborceny. Jen tak,tak, jsem ho vysrouboval ven. Ale myslím ze ho snad sezenu. Ale náplň je pryč. Jsem z toho fakt nadšený. Náplň za 700 Kc a je v čudu. Myslel jsem ze to tlakové cislo ukazuje i teplotu,ale to jsem tedy asi mimo