Nové žárovky H4, H7 Philips Colorvision

Úpravy od motoru až po plasty
jakubino

Re: Nové žárovky H4, H7 Philips Colorvision

Příspěvek od jakubino » 05 pro 2013, 18:59

baboon píše:
power2 píše:Jakubino: Že s xenonama je toho vidět míň, jak s klasickejma žárovkama? No to máš teda si špatný oči :)
Jezdím s bi-xenony asi 3/4 roku a občas střídám i s jinými auty s halogeny a vnímám to tak, že pro dálkové svícení jsou xenony úplně někde jinde (pozitivně), naopak jako potkávačky mi vadí "ostrý" přechod mezi světlem a tmou, který je ještě ke všemu poměrně dost blízko k autu (seřízeno by mělo být správně, navíc to má automatiku) - takže s halogeny mám pocit, že toho vidím víc, ač světlo není tak zářivé.
ted nevim, dalkove sviti taky pres xenony?? to nema dalsi zarovku ze? fakt nevim..

presne jak pises baboon, urcite pozitvni dojem sem mel pri jizde se zapnutymi dalkovymi svetly, ty ale byly do zluta, oproti do bila xenonum.. s tima sem videl prd

no a bi-xenony, to je uplne nekde jinde! mel sem moznost jet s Mazdou 6, ktera bi-xenony mela a vetsi lepsi videni v noci sem nezazil, plus dalkove, jedna radost..

takze dalsi palec pro klasicke halogeny :) faaaajn caute JKBN
Opel Astra H Caravan Z17DTL 59kW

Reklama

baboon

Příspěvek od baboon » 05 pro 2013, 20:44

Jestli jsem to správně pochopil, tak bi-xenony svítí xenonovou výbojkou i jako dálkový - dojde tam akorát k přeštelování nějakého stínítka a asi jinému zaostření čočky (to už pálím od boku :)). Halogen je tam snad jen kvůli světelné houkačce. Pokud se mýlím, opravte mě.

A mazda s bi-xenony tedy svítila dobře i na potkávačky? Ono světlo je to dobré, to neříkám, ale ve chvíli, když jedu po nějaké placce bez stromů, dál jede třeba někdo ve stejném směru a nechci mu to pálit do zcátek, tak mám vcelku problém jet na to světlo cca 100km/h, protože prostě nemám dojem, že tam vidím. S obyč halogenama takový problém nemívám, protože ty se jakoby víc "rozpliznou" do dálky a ta hranice tmy není tak patrná.
Naposledy upravil(a) Frydex dne 05 pro 2013, 21:28, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Necituj poslední příspěvky, prosím...

jakubino

Příspěvek od jakubino » 05 pro 2013, 23:21

ano Mazda s Bi-xenony svitila fakt krasne, i na potkavacky a na dalkove ani nemluvim.. proste strasny rozdil oproti tomu na co su zvykly od svoji Hanky, ta ted sviti H7 s modrym povlakem a neni to ono.. musim sehnat znovu zarovky do zluta asi..

tyto kdyby tolik nestaly :( ale treba po novem roce zlevni.. je to fakt palka

kdybyste nekdo narazili na zarovky se zlutym nadechem, ostre zlute, dejte mi prosim vedet moc diky cao JKBN
Opel Astra H Caravan Z17DTL 59kW

dave152

Příspěvek od dave152 » 05 pro 2013, 23:45

kup si bosch plus 90 je to biele svetlo s nadychom do žlta a svietia vyborne a cena je okolo 20e čo nieje až tak vela :mrgreen:
opel zafira 1.9cdti

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father » 06 pro 2013, 09:00

Astra ma taky bi.

Mezi výbojkou a cockou je clonka, která "ořízne" hranu pro potkávačky. Jak se pustí dálka, tak clonka spadne (je tam tusim elektromagnet) a výbojka sviti i nahoru. Navíc se k tomu rozsviti i dalkova zarovka.

Odpovědět