Plechové disky na ASTRA H

xxxxed

Plechové disky na ASTRA H

Příspěvek od xxxxed »

Zdravím mám ASTRU H CARAVAN 1,9 cdti rok výroby 12/05 v techničáku mám psáno disky 6,5j X 16 5x110 ET 37 :D mám doma disky 6j x 15, 5 x 110 ET 43 :o půjdou mi na mé auto.Když to dávám do konfigurátoru tak mi to píše,že rozdíl žádný"!!!!!!!
Díky za odpověď
Reklama

david.tomko

Re: Plechové disky na ASTRA H

Příspěvek od david.tomko »

Kolik máš kw?
Opel Astra H Caravan N-Joy 1,6 Twinport
xxxxed

Příspěvek od xxxxed »

74kw
lopuch

Příspěvek od lopuch »

Jestli se nemylim, tak nizsi ET by nevadilo. Ty mas ale vyssi, tzn. ten tvuj disk bude vice zastrceny do podbehu (o 6mm), tak aby neskrtal od pevne casti. Ale urcitou kompenzaci je ze je o 0,5palce mensi sirka (cca 1cm). Mozna to vyjde nastejno.. Ale jistotu ziskas, kdyz sundas stavajici predni kolo a misto nej tam das svuj disk a zkusis ho pri vsechn moznych pohybech (zataceni, otaceni) Pak na 100% zjistis, jestli tam pujde ci nikoli. Prace na cca 30minut ;)
ASTRA H caravan 1.7CDTI

Oblíbené: http://www.skiparkcervenavoda.cz, http://www.snehoveradlice.eu, http://www.usporanafty.cz
david.tomko

Tak bohužel 15" tam nedostaneš, leda by jsi j otočil směrem ven :-) musíš 16"
Tereza

Příspěvek od Tereza »

Já mám taky otázku - koukala sem na 16ky disky, že bych si koupila (ted tam mám 15ky) a v TP mám napsáno jako alternativní kola tohle: 6,5J x 16, ET 37/39, 205/55 R16 91H M+S.
Rozumim tomu až na údaj ET 37/39 - to si jako můžu vybrat? Teď tam mám ET 35, sem z toho jelen.
A pak nevim, co je to to M+S. Jako 91 jako hmotnostní index a H jako ryhlostní index do 210 km/hod chápu, ale nevíte někdo, co je to to M+S?
Díky všem!
Moje holka: Astra H, hatchback, 2006, 1.3 cdti 66 kW
Solik

Příspěvek od Solik »

M+S (Mud + Snow) je označení pro zimní pneumatiky (bývá uvedené na bočnici).
david.tomko

Solik píše:M+S (Mud + Snow) je označení pro zimní pneumatiky (bývá uvedené na bočnici).

Naprosto správně, jen doplním, že se jedná o jedninné označení zimní pneumatiky ( žádné vločky a nic podobného to nenahrazuje )
Pak tu máme ještě nějaké vyjímky :

1) u VAN pneumatik pro dodávková vozidla, toto označení nalezneme také u některých letních
2) u 4x4 pneumatik je toto označení i u většiny letních
3) u nákladních pneumatik najdete toto označení na každé pneumatice, která je určená na hnací nápravu.

Tudíž až někdo uvidí zase reportéra TV Nova jak stojí na silnici u převráceného kamionu a bude tvrdit, že neměl zimní pnuematiky tak je z pohledu vyhlášky určitě měl, ale to by se pak neměli kluci v TV o čem bavit :)
martini

Příspěvek od martini »

ja bych se chtěl zeptat disk 6,5j x 16 a 7,5j x 16 jaky je moc rozdil? když dam gumy co byly na tom druhym disku na ten prvni, tak by neměl byt problem ne?i když ta šiřka neni uplně stejna tak ta guma pasovat bude?
astra h Z 16XEP Twinport n JOY 2004 SPORT OP-COM XENONY AFL
Tereza

Příspěvek od Tereza »

To mě taky zajímá, líbí se mi disk, kterej má jinou šířku než je udaná v TP...tak nevim, jestli ho můžu koupit..
Moje holka: Astra H, hatchback, 2006, 1.3 cdti 66 kW
Odpovědět