Startování, rádio a centrál

Od klimatizace až po xenony
Odpovědět
ELDA3766

Startování, rádio a centrál

Příspěvek od ELDA3766 »

Zdravím všechny, hledal jsem kde se dalo, ale nic jsem nenašel. Mám takovej dost specifickej problém s autem. Můj servisák a jeho kámoš, kterej dováží a opravuje jen Opely, si nevědí rady, nikdy se s takovým problémem nesetkali. Když vypnu motor, vytáhnu klíček ze zapalování, nevypne se rádio. To není až takovej problém, ale větší problém je, že pak nefunguje centrál, vůbec. Abych to znova rozchodil, tak buď musím odpojit a zapojit baterku, nebo odpojit kabely co vedou do volantu. Potom co se to takhle vyresetuje, tak to funguje, ale do tý doby, než nastartuju. Pak se problém opakuje a musím opakovat procedůru s odpojením baterky nebo volantu, abych auto vůbec zamknul. Setkal se někdo z vás s takovýmhle problémem? Prosím o radu. Dneska na to ten borec bude koukat znova a zkoušet všechny možnosti, který ho napadnou, vysledek budu mít někdy kolem oběda, ale bojím se, že na nic nepřijde.
Reklama

Frydex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Startování, rádio a centrál

Příspěvek od Frydex »

Napadá mě problém ve spínačce, která nepozná, že si vytáhnul klíč ze zapalování. Klíč ze spínačky stačí povytáhnout pár milimetrů a rádio by se mělo vypnout (pokud není zakázáno v menu rádia). Takže si myslím, že problém je v tom "magnetu" na konci té spínačky. Když je totiž klíč v zapalování, auto dálkou nezamkneš.
Případně s již několikrát zde probíraným problémem s CIM modulem.
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...." Obrázek
ELDA3766

Příspěvek od ELDA3766 »

Spínačku už právě vyměnili, to zkoušeli jako první, ale bez úspěchu. Zkoušeli postupně odpojovat snad veškerou elektroniku co šlo a zatím bez úspěchu... Jinak to auto máme ani ne měsíc a takhle se to po...
RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK »

Frydex má pravdu. Problém není ale ve spínačce ale ve vložce zámku. Stačí jen ji vyčistit.
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
denny

Příspěvek od denny »

Jasně Romane,dnes jsem to tu taky dělal a pomohlo to. 8-)
ELDA3766

Příspěvek od ELDA3766 »

Pánové, měli jste pravdu. Nějaká západka ve vložce se tam zasekla a jakmile jsme vytáhli klíč, tak zůstala zaseknutá, tudíž si auto myslelo, že klíč je pořád zastrčenej. Už to je opraveno a funguje to. Dal tam novou vložku a poskládal ji podle tý starý, takže teď to chodí jak po másle.

Díky za pomoc
Odpovědět