Kdy budete přezouvat na zimáky?
- david.tomko
Kdy budete přezouvat na zimáky?
Tak já jsem dneska přezul na zimní pneu a rodina je zabezpečená.
Opel Astra H Caravan N-Joy 1,6 Twinport
- Reklama
Re: Kdy budete přezouvat na zimáky?
Wow, nějak brzo ne? Dneska byla dost zima, ale stejně bylo přes 10st. Takže zatím je kvůli bezpečnosti lepší mít letňáky 

- david.tomko
Brzo určitě není, jezdím do hor na chalupu a tam určitě není 10°C ani 8°C. Když se budeme bavit o tom, že hraniční teplota je 7°C tak to je pravda, ale jen napůl. Tam opravdu přestávají fungovat letní pneumatiky. Naopak zimní pneumatiky jsou schopné plnohodnotně fungovat i kolem 15°C a nehrozí žádné nebezpečí. To jsou mé zkušenosti za posledních deset let, pravděpodobně bude mít někdo i jinej názor ( např. můje oblíbená hláška, že zima trvá v ČR jen tři měsíce
)

Opel Astra H Caravan N-Joy 1,6 Twinport
Tak asi se každej z nás se zařídí podle toho kam jezdí, já např. jezdim po Ústeckym kraji a max. do Prahy, takže na zimáky pro mě je opravdu brzo.
Jestli jezdíš často na hory, kde mrzne tak si je přezuj a jestli tam jezdíš jen zřídka, tak bych si pro svojí bezpečnost na tvym místě nechal letnaky a na hory bych si to vždycky přezul. Zase taková práce to neni
teda pokud tam nejezdíš 2x v týdnu 
Jestli jezdíš často na hory, kde mrzne tak si je přezuj a jestli tam jezdíš jen zřídka, tak bych si pro svojí bezpečnost na tvym místě nechal letnaky a na hory bych si to vždycky přezul. Zase taková práce to neni

Opel Astra H | hatchback | 1.9 CDTi - 110 kw
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem
Počítám tak koncem tohoto měsíce...
Pokud se teda počasí nějak závratně ze dne na den nezmění
Pokud se teda počasí nějak závratně ze dne na den nezmění

Jelikož nejezdím na hory přezouvám až s příchodem prvních vloček.
Zímačky zatím nemám,ale taky shaním.

- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
V souvislosti s novými zprávami o počasí se ti tímto omlouvám! Jestli jim to vyjde, tak budu litovat, že sem nepřezul už tenhle víkend 

Ještě k těm zimákům v 15st - já si teda nemyslím, že se chovají pořád dobře. Moje zkušenost je taková, že 15st venku, sluníčko, silnice má tím pádem třeba i 20st a to už začínají zimní gumy celkem plavat a při krizovém brzdění to určitě není v pohodě.david.tomko píše:Brzo určitě není, jezdím do hor na chalupu a tam určitě není 10°C ani 8°C. Když se budeme bavit o tom, že hraniční teplota je 7°C tak to je pravda, ale jen napůl. Tam opravdu přestávají fungovat letní pneumatiky. Naopak zimní pneumatiky jsou schopné plnohodnotně fungovat i kolem 15°C a nehrozí žádné nebezpečí. To jsou mé zkušenosti za posledních deset let, pravděpodobně bude mít někdo i jinej názor ( např. můje oblíbená hláška, že zima trvá v ČR jen tři měsíce)
Dnes jsem si chtel u rodicu z garaze vzit zimaky co mam na gecko ale rikal jsem si za tyden to prezuju, no jak to vidim jedu tam nejdyl v utery, na Hacko nemam jeste ani pneu ale plechy uz pomalu na ceste snad 

SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet