Kdy budete přezouvat na zimáky?

david.tomko

Kdy budete přezouvat na zimáky?

Příspěvek od david.tomko »

Tak já jsem dneska přezul na zimní pneu a rodina je zabezpečená.
Opel Astra H Caravan N-Joy 1,6 Twinport
Reklama

corsaczek

Re: Kdy budete přezouvat na zimáky?

Příspěvek od corsaczek »

Wow, nějak brzo ne? Dneska byla dost zima, ale stejně bylo přes 10st. Takže zatím je kvůli bezpečnosti lepší mít letňáky :mrgreen:
david.tomko

Příspěvek od david.tomko »

Brzo určitě není, jezdím do hor na chalupu a tam určitě není 10°C ani 8°C. Když se budeme bavit o tom, že hraniční teplota je 7°C tak to je pravda, ale jen napůl. Tam opravdu přestávají fungovat letní pneumatiky. Naopak zimní pneumatiky jsou schopné plnohodnotně fungovat i kolem 15°C a nehrozí žádné nebezpečí. To jsou mé zkušenosti za posledních deset let, pravděpodobně bude mít někdo i jinej názor ( např. můje oblíbená hláška, že zima trvá v ČR jen tři měsíce :D )
Opel Astra H Caravan N-Joy 1,6 Twinport
dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark »

Tak asi se každej z nás se zařídí podle toho kam jezdí, já např. jezdim po Ústeckym kraji a max. do Prahy, takže na zimáky pro mě je opravdu brzo.
Jestli jezdíš často na hory, kde mrzne tak si je přezuj a jestli tam jezdíš jen zřídka, tak bych si pro svojí bezpečnost na tvym místě nechal letnaky a na hory bych si to vždycky přezul. Zase taková práce to neni :) teda pokud tam nejezdíš 2x v týdnu :)
Opel Astra H | hatchback | 1.9 CDTi - 110 kw
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem
Dalik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalik »

Počítám tak koncem tohoto měsíce...
Pokud se teda počasí nějak závratně ze dne na den nezmění :)
martin1.9

Příspěvek od martin1.9 »

Jelikož nejezdím na hory přezouvám až s příchodem prvních vloček. :mrgreen: Zímačky zatím nemám,ale taky shaním.
Astroun H Caravan 1.9 CDTi 74kw 2006

http://autoskijoring.msch.cz/
swabel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swabel »

Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
corsaczek

Příspěvek od corsaczek »

V souvislosti s novými zprávami o počasí se ti tímto omlouvám! Jestli jim to vyjde, tak budu litovat, že sem nepřezul už tenhle víkend :mrgreen:
corsaczek

Příspěvek od corsaczek »

david.tomko píše:Brzo určitě není, jezdím do hor na chalupu a tam určitě není 10°C ani 8°C. Když se budeme bavit o tom, že hraniční teplota je 7°C tak to je pravda, ale jen napůl. Tam opravdu přestávají fungovat letní pneumatiky. Naopak zimní pneumatiky jsou schopné plnohodnotně fungovat i kolem 15°C a nehrozí žádné nebezpečí. To jsou mé zkušenosti za posledních deset let, pravděpodobně bude mít někdo i jinej názor ( např. můje oblíbená hláška, že zima trvá v ČR jen tři měsíce :D )
Ještě k těm zimákům v 15st - já si teda nemyslím, že se chovají pořád dobře. Moje zkušenost je taková, že 15st venku, sluníčko, silnice má tím pádem třeba i 20st a to už začínají zimní gumy celkem plavat a při krizovém brzdění to určitě není v pohodě.
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Dnes jsem si chtel u rodicu z garaze vzit zimaky co mam na gecko ale rikal jsem si za tyden to prezuju, no jak to vidim jedu tam nejdyl v utery, na Hacko nemam jeste ani pneu ale plechy uz pomalu na ceste snad 8-)
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Odpovědět